Vije-sti

Preminuo je Glenn Frey, suosnivač grupe Eagles

Preminuo je Glenn Frey, suosnivač grupe Eagles

Glenn Frey, suosnivač američkog rock benda Eagles, preminuo je sinoć u 67-oj godini života nakon višetjedne borbe s teškim zdravstvenim stanjem.

U priopćenju benda Eagles, objavljenom na njihovoj web stranici, glazbenik je preminuo nakon komplikacija reumatoidnog artritisa, ulceroznog kolitisa i upale pluća.
Obitelj se zahvalila svima koji su Glennu bili velika podrška tijekom tog teškog razdoblja i molili se te nadali njegovom oporavku.
"Riječi ne mogu opisati našu tugu, niti ljubav i poštovanje prema svemu što je pružio nama, glazbenoj zajednici i milijunima fanova diljem svijeta" – stoji u priopćenju.
Eagles je američki rock bend, formiran 1971. godine u Los Angelesu, Kalifornija, a oformili su ga Glenn Frey, Don Henley, Bernie Leadon i Randy Meisner. Tijekom karijere imali su pet broj jedan singlova, osvojili su šest nagrada Grammy, pet American Music Awards nagrada, a imali su i šest broj jedan albuma, što ih čini jednim od najuspješnijih bendova sedamdesetih. Najpoznatiji hit im je "Hotel California" iz 1976. godine. Uz Eaglese, Glenn Frey ostvario je i zapaženu solo karijeru, a najpoznatiji singl mu je onaj iz filma Beverly Hills Cop, pjesma "The Heat is On" objavljena 1984.

Filip Bušić
Filip Bušić

Osnivač portala, urednik, fotograf, novinar, - "Where words fail, music speaks."