Vije-sti

Preminula je Sinéad O'Connor

Preminula je Sinéad O'Connor

U 56. godini života preminula je velika irska glazbenica Sinéad O'Connor, prenio je britanski medij Daily Mail.

Sinéad O'Connor bila je irska pjevačica i tekstopisac, koja je stekla široko priznanje svojim jedinstvenim glasom i emocionalno nabijenim nastupima. Rođena 8. prosinca 1966. u Dublinu, Irska, O'Connor se proslavila kasnih 1980-ih svojim debitantskim albumom "The Lion and the Cobra", koji je pokazao njezin snažan vokal i tekstove koji potiču na razmišljanje.

Njezina najpoznatija pjesma, "Nothing Compares 2 U", objavljena 1990., postala je međunarodna senzacija i učvrstila svoj status ikonske figure u glazbenoj industriji. Zastrašujuća melodija pjesme i O'Connorino sirovo i ranjivo izvođenje pogodili su žicu publike diljem svijeta, zaradivši joj hvalospjeve kritičara i brojne nagrade.

Tijekom svoje karijere, Sinéad O'Connor bila je poznata po svom aktivizmu i spremnosti da govori o društvenim i političkim pitanjima. Bila je glasna zagovornica ljudskih prava, feminizma i kraja zlostavljanja djece. O'Connorove hrabre i neumoljive izjave često su izazivale kontroverze, ali su je i zavoljeli mnogim obožavateljima koji su se divili njezinoj iskrenosti i neustrašivosti. Proučavala je i brojne religije, borila se protiv Katoličke crkve, a 2018. godine prebacila se je na Islam, te je promjenila ime u Shuhada' Sadaqat.

Osim svojih glazbenih postignuća, O'Connor se suočavala s osobnim borbama koje su povremeno zasjenjivale njezinu karijeru. Borila se s problemima mentalnog zdravlja i suočila se s reakcijom javnosti nakon nekih provokativnih radnji tijekom nastupa i intervjua. Unatoč tim izazovima, nastavila je stvarati glazbu i ostala utjecajna umjetnica.

Tijekom godina, Sinéad O'Connor izdala je nekoliko albuma, istražujući niz glazbenih stilova od folka i rocka do reggaea i gospela. Njezin osebujni glas i snažno pripovijedanje nastavljaju odjekivati ​​kod publike, čineći je trajnom i cijenjenom figurom u svijetu glazbe.

sound-report.com
sound report

Glazbeni magazin o domaćoj nezavisnoj sceni