Vije-sti

PREMIJERA: Marko Rudelić -

PREMIJERA: Marko Rudelić - "Gdje si sad"

Marko Rudelić novo je ime domaće kantautorske scene – predstavlja se singlom ‘Gdje si sad’

Marko Rudelić novo je ime domaće kantautorske scene koje vrijedi upamtiti! Glazbom se bavi od svoje desete godine, a već sa 16 godina počinje nastupati kao ulični svirač po Zagrebu i Istri. Svoj prvi kantautorski nastup održao je 2012. godine, a do danas je iza njega preko 300 svirki – autorskih te s cover bendovima. Tri godine kasnije putem Bandcampa izdaje svoj prvi EP “Sati’, folk & blues orijentacije, a 2016. počinje pisati materijal za prvi dugosvirajući album ‘Momentum’ kojeg najavljuje svojim prvim singlom ‘Gdje si sad’, stilsku mješavinu poprocka, bluesa, soula s jazz prizvukom.

"Gdje si sad" je melankolična pjesma o gubitku nekoga tko nam je blizak u životu, koja istovremeno ostavlja prostor da ju interpretiramo na svoj način jer gubitak u životu dolazi u mnogim formama. Jedino pitanje koje se postavlja je: Što ostaje od nas kada izgubimo nekoga ili nešto? – izjavio je Marko.

Glazbu i tekst potpisuje Marko Rudelić, a u aranžmanu su mu se pridružili Lari Šain, Ervis Pintar i Vladimir Kuzman. Produkciju pjesme potpisuje Lari Šain iz studija Triban. Vizualno je priču uokvirio redatelj Rajat Sharma.
 

sound-report.com
sound report

Glazbeni magazin o domaćoj nezavisnoj sceni