Vije-sti

PREMIJERA: Doktor – “Gledat ćemo svijet”

PREMIJERA: Doktor – “Gledat ćemo svijet”

'Gledat ćemo svijet' - Doktorovo cjepivo za smanjenje simptoma melankolične jesenske atmosfere

Iz riječkog studija perspektivnog mladog umjetnika konačno nam je stigao novi singl. Pjesma 'Gledat ćemo svijet' donosi neke nove karakteristike zvuka Doktora, kao i njegovog žanra plastikpopa. 

"Ovaj singl je bitno drukčiji od svega što sam do sada izbacio. Osim što je lirički i glazbeno ozbiljniji i osobniji, mislim da je 'Gledat ćemo svijet' rezultat moje podsvijesti i promišljanja sebe i svijeta, u jednom za mene podosta teškom periodu." - kaže Doktor te dodaje kako je pjesma nastala na temelju osobne priče zbog čega mu je posebno draga, a ima i izrazito veliki utjecaj na album prijenac koji će svjetlo dana ugledati početkom 2022.

'Gledat ćemo svijet' tematski je bitno drukčija od prethodnih singlova 'Last Save', 'Daj bebo' i 'Magija', posebice prvih objavljenih radova 'Plesat ćemo sporije' i 'Svijeta smak', a preobrazbu je doživio i plastikpop. Njegova nova dimenzija donosi mračniji zvuk, ali pokazuje i Doktorov stvaralačko-izražajni upgrade.

Plastikpop je čudan hibridni spoj modernih trap beatova i elektronske glazbe s različitim pravcima rock'n'roll i pop glazbene prošlosti, kaže Doktor koji kirurškom preciznošću balansira zvukovima, a o kojem dodaje: "Plastikpop je zanimljiv koncept, zato što mijenja svoje karakteristike i uvijek se trudim predstaviti ga u nekom novom svjetlu. Ovog puta sam se odlučio za nešto mračniji pristup koji do sada nije obilježavao moje pjesme, ali je zasigurno uvijek prisutan kroz neke glazbene elemente."

Modernim zvukom i autentičnim potpisom, Doktor na glazbenu scenu i ovaj put donosi pravo osvježenje za sva čula. 'Gledat ćemo svijet' video pripremili su Plastikpop, Doktor i Anja Hamerlitz. Uživajte!

 

sound-report.com
sound report

Glazbeni magazin o domaćoj nezavisnoj sceni