Vije-sti

Poznati prvi izvođači na ovogodišnjoj ceremoniji dodjele nagrade Porin

Poznati prvi izvođači na ovogodišnjoj ceremoniji dodjele nagrade Porin

Do održavanja dodjele najvažnije hrvatske glazbene nagrade Porin preostalo nam je još deset dana, a nakon što smo saznali kada, gdje i u koliko sati ćemo moći pratiti dodjelu – 5. lipnja na HTV1 i HR2 u 21 sat – saznajemo i jedan dio glazbenih imena koja će nas počastiti svojim nastupom uživo.

Ovogodišnju nominaciju u kategoriji Novi izvođač godine osvojili su Albina, Mia Negovetić i Vinko Ćemeraš & Talvi Tuuli, a upravo njihove izvedbe gledat ćemo iduću subotu u prijenosu uživo!

Nakon odličnog nastupa na Eurosongu s pjesmom „Tick-tock“ s kojom je osvojila i nagradu publike Cesarica za Hit veljačeAlbina se sprema za snimanje novih pjesama i nastup na Porinovoj pozornici. Mia Negovetić na Dori je osvojila visoko drugo mjesto, a nastupila je i na Zagrebačkom festivalu prije nekoliko dana s Edijem Abazzijem i zajedničkom pjesmom „Ljubav nema kraj“. Osim na adresu Albine i Mie, jednako logično nominacija je stigla i na imena: Vinko Ćemeraš & Talvi Tuuli. Album prvijenac objavili su u listopadu prošle godine, a prije samo nekoliko dana oduševili publiku rasprodanim koncertom u Tvornici kulture.

Nova i talentirana imena hrvatske glazbe samo su dio dugačkog popisa onih koji će nakon dugo vremena s obzirom na situaciju stati na pozornicu. Izvedbe uživo i uzbuđenje iščekivanja tko će osvojiti najprestižniju statuu, garancija su dobrog programa iduću subotu, 5. lipnja u 21 sat na HTV1 i HR2. Iva Šulentić i Ivan Vukušić provest će nas kroz 36 kategorija i 36 novih dobitnika u godini koja je bila teška za sve one koji se izravno ili neizravno bave glazbom. Upravo zato će ova dodjela Porina biti posebno značajna – glazba se vraća na velika vrata!
 

sound-report.com
sound report

Glazbeni magazin o domaćoj nezavisnoj sceni