Vije-sti

Poznata hrvatska jazz bubnjarica pokrenula humanitarnu akciju

Poznata hrvatska jazz bubnjarica pokrenula humanitarnu akciju

Hrvatska jazz bubnjarica Lada Obradović pokrenula je humanitarni projekt kojim želi pomoći i podržati one kojima pomoć uistinu treba.

U suradnji s Borovom i  Terrévent zakladom, Lada je odlučila glazbu prenijeti na legendarne „startasice“ te sve to uobličiti u jedinstvenu humanitarnu akciju. Ova kreativna i glazbena suradnja rezultirala je personaliziranim Startas tenisicama koje je idejno osmislila upravo Lada, a dizajn potpisuju Katarina Matković, Marina Mijatović i Tihana Hrastar. Ovom akcijom sisačka bubnjarica želi pomoći instituciji za autistične i hendikepirane osobe i jazz klubu “Tago Jazz Cafe”. Prodajom upravo ovih tenisica polovica iznosa će se donirati Institutu “Saint Joseph“ u Kolmaru u Francuskoj, a drugi dio sakupljenog iznosa će se donirati jedinom jazz klubu u Manili na Filipinima koji je trenutno u derutnom stanju.

„Radi se o humanitarnoj akciji koju pripremam posljednje dvije godine, akciji kreiranoj za dvije humanitarne svrhe, u kojoj sudjeluju četiri države i puno ljudi koji su se udružili kako bi ju pokrenuli. Imam veliko zadovoljstvo da je hrvatska tvrtka “Borovo” prihvatila zahtjev za izradu mojih osobno dizajniranih Startas tenisica koje od sada možete kupiti i vi i time pripomoći akciji“ – izjavila je ova mlada hrvatska glazbenica.

Ukoliko se želite odazvati ovoj akciji i ovog Božića pomoći onima kojima je pomoć potrebna, uključite se u ovu međunarodnu i hvalevrijednu akciju. Svoj primjerak originalnih tenisica možete naručiti putem web stranice: www.obradovictixierduo.com/startasyouare i putem mail adrese: startasyouare@gmail.com. Svoje startasice ćete također moći nabaviti i na koncertima „Obradovic-Tixier Duo” projekta koji se održavaju diljem Europe, a detaljan popis koncerata možete pratiti na službenoj web stranici: www.obradovictixierduo.com.

Lada je završila glazbenu akademiju u Grazu i  diplomski studij umjetničkog smjera jazz bubnja na jazz akademiji u Švicarskoj.  Iza nje je niz uspješnih nagrada i festivala poput druge nagrade na internacionalnom bubnjarskom natjecanju Hit Like A Girl u Kaliforniji, osvojena priznanja na značajnim francuskim natjecanjima kao što su Jazz À Vienne i Jazz Au Phare festival.  Upravo je izdala svoj novi album  „The Portrait Of A Pregnant Bumblebee” na kojem je radila posljednjih deset godina i prikazala (auto)portret socio problematičnih aspekata našeg društva.


 

sound-report.com
sound report

Glazbeni magazin o domaćoj nezavisnoj sceni