Vije-sti

Poslušajte surf-rock singl Martina Frančine -

Poslušajte surf-rock singl Martina Frančine - "The Outro"

Martin Frančina, mladi gitarist iz Zagreba, nedavno je objavio svoj prvi videosingl, surf-rock pjesmu "The Outro". Ovaj singl prvi je odlazak u autorske vode Martina, a samu pjesmu i spot pogledajte u nastavku.

Pjesma "The Outro", kao i videospot nastala je suradnjom Martina Frančine, koji je autor glazbe i Gorana Luburića – Lubija, koji svira drugu gitaru, a sudjelovao je i u snimanju pjesme, produkciji te izradi videospota.

"Zašto The Outro? Zato što je pjesma nastala iz rifa koji je stvarno kratak, možda pet sekundi, činilo mi se kako bi bila fora imati pjesmu koja stalno završava i nema kraja. Srećom pjesma nije otišla u tom smjeru, ali mi se svidio naziv pjesme i odlučih zadržati naziv. Pjesmu smo snimili u rujnu ove godine u Zaprešiću u studiju Runaways Production. Za vrijeme snimanja rodila se ideja o spotu, skoro svaki vikend u listopadu smo snimali komad po komad i u rekordnih mjesec dana smo snimili spot. Radili smo sve sami, najviše mi je pomagao Goran. Goran je sve, glumac, gitarist, snimatelj, režiser, montažer... Vrijedi napomenuti da bez pomoći i podrške prijatelja ovog spota ne bi bilo te im se ovim putem želim zahvaliti." – izjavio je Martin.

"Imam još nekoliko pjesma u pripremi, ali to tek na proljeće ili ljeto, ako se neke stvari poklope kako spada." - nadodao je.

sound-report.com
sound report

Glazbeni magazin o domaćoj nezavisnoj sceni