Vije-sti

Poslušajte novi singl grupe Disident!

Poslušajte novi singl grupe Disident!

Peti singl Disidenta, pjesma "Ekološka", svoju je radijsku premijeru imao danas, a sada ga možete poslušati i ovdje.

''Naša nova pjesma, jednostavno nazvana ''Ekološka'' zbog tematike kojom se bavi, upravo je ispečena u "Zg Zvuk" kuhinji našeg producenta Hrvoja Prskala Vidre! Dok je ovako svježu i vruću preslušavamo, moram priznati da sam zadovoljan rezultatom. Kao i uvijek do sada, Vidra je posložio sve instrumente u pjesmi da nepogrešivo odražavaju Disident zvuk. Od bubnja koji stvara savršenu bazu ritma, preko basa i gitara koje pumpaju i zajedno tvore prelijepe melodije, pa sve do klavira koji na refrenu ostavlja neizbrisiv trag!" komentira Sanjin Ban, frontmen Disidenta i autor teksta novog singla, "Ovim putem zahvaljujemo Karli, koja je autorica klavirske teme na refrenu, i Petri koja je istu snimila te, naravno, Vidri koji je predložio takav ritam i odveo nas u neke nove vode. Bez njih, refren ove pjesme nebi bio to što je...''

I dok novi singl kreće u osvajanje radijskog etera, Disident je već započeo snimanje pratećeg konceptualnog video spota, čija je premijera najavljena uoči Dana planeta Zemlje koji se obilježava 22.travnja. Video produkciju potpisuje Vidokk Visuals.

Disident najavljuju i koncertnu promociju singla i video spota za kraj travnja. Više informacija stiže uskoro!

Disident su započeli sa radom 2004. godine. Raznoliki u svom glazbenom izričaju, Disident se samouvjereno kreću u rasponu od rocka i funka pa sve do reggaea i popa. Tematski neopterećeni istražuju različite priče polako stvarajući svoj unikatni glazbeni izričaj. Koncertno su vrlo aktivni na hrvatskoj klupskoj i festivalskoj sceni.

"Imamo pjesama koje su izrazito ozbiljne i onih koje su krajnje neozbiljne, ali i takav je život … ponekad se smiješ, a ponekad plačeš!" govore Disident.

Početkom 2011,. predstavljaju prvi singl "Pop Miro" kojega je pratio i animirani video broj. Nastavljaju singlom i konceptualnim spotom "Šaka riže na dan" kojim ukazuju na problem izrabljivanja djece u zemljama s jeftinom radnom snagom. Slijedećim singlom prelaze na vedrije teme i u veljači 2013. izlazi neobična pjesma "Anna" koju bend opisuje riječima "okrutno istinita, gorko slatkasta i seksualno edukativna". Stih "Iskoristi dan da ostvariš svoj san" motiv je njihovog zadnjeg singla, pjesme - "Život je"

Disident su:
Sanjin Ban - gitara/vokal
Mislav Marušić - gitara
Alan Mavar - bas
Stanislav Walaszek - bubanj

sound-report.com
sound report

Glazbeni magazin o domaćoj nezavisnoj sceni