Vije-sti

Počele prijave za festival Imagine Croatia

Počele prijave za festival Imagine Croatia

Imagine festival

Imagine Croatia je festival mladih glazbenika u dobi od 12 do 20 godina i grupa do najviše 10 glazbenika od kojih nitko nije stariji od 20 godina. Radi se o festivalu otvorenom mladim izvođačima bez obzira na vrstu glazbe koju izvode. Ove godine poseban naglasak je na autorskim izvedbama, a obrade su također dobrodošle. Imagine Festivali su natjecanja živih izvedbi svih glazbenih stilova otvorena svim mladim glazbenicima.

Za nastup u finalu Imagine Festivala u Zagrebu treba se prijaviti i proći predselekciju za vašu županiju (informacije o predselekcijama i načinu prijavljivanja naći ćete na www.hgm.hr).

Regionalna predselekcija za Zagreb i Zagrebačku županiju održat će se u nedjelju, 16. studenog 2014., u Klubu hrvatskih glazbenika SAX, Zagreb, Palmotićeva 22/2. Rok za prijavu je 3. studeni, 2014. Dvije odabrane grupe na predselekciji predstavljati će Zagreb i Zagrebačku županiju na finalnom koncertu koji će se održati, 6. i 7. prosinca, 2014., u 18 sati, na Trgu bana Josipa Jelačića u Zagrebu.

Predselekcija Splitsko-dalmatinske županije već je održana, dok će se predselekcije za Osječko-baranjsku i Varaždinsku županiju održati u studenom. Ukoliko se u vašoj županiji ne organizira predselekcija, prijavite se direktno na natječaj za finalni koncert do 9. studenog, 2014. godine, pa će o vašem sudjelovanju na finalu odlučiti stručni sud o čijoj ćete odluci dobiti odgovor iza 16. studenoga, 2014., tj. nakon zadnjeg koncerta u Zagrebu. Prijava za festival mora sadržavati: - prijavnicu (vidi http://www.hgm.hr/imagine.htm ) - zvučni ili video zapis barem 3 skladbe ili približno 10 minuta glazbe (Mp3,MC, CD, DVD,MD, youtube link) - životopis izvođača/osnovni podaci o grupi (popis članova s godinama rođenja) - Fotografiju (JPG) - Kontakt: broj mobitela i mail adresa - Tehničke potrebe Ulazak u finale jednoj će od grupa omogućiti nastup na međunarodnom Imagine festivalu - Imagine 2015 u Belgiji. Ostale nagrade su gostovanje na festivalu Music Direct - Imagine Sweden u Švedskoj, gostovanje na Imagine Belgium u Belgiji, Imagine France u Francuskoj, izdavanje singla, kao i još niz vrijednih nagrada.

sound-report.com
sound report

Glazbeni magazin o domaćoj nezavisnoj sceni