Vije-sti

Pičke Vrište, Street Eaters i Bezbeli Apstraklije u Klubu

Pičke Vrište, Street Eaters i Bezbeli Apstraklije u Klubu

unnamed (4) Klub ovog petka, 24.listopada, sprema pravu punk poslasticu, a u goste im dolaze Pičke Vrište, Street Eaters i Bezbeli Apstraklije.

Pičke vrište su brzi melodični punk na hrvatski način. S radom su startali 2011. godine, a početnu ideju za bend donose Ivek (gitara/vokal) i Fićo (bubanj). Nakon par održanih proba bendu se pridružuju Raši (bas/vokal) i Cogi (ex lead vokal) te bend u toj postavi djeluje godinu dana i snima svoj prvi demo. Nakom toga su uslijedile prve svirke po Zagrebu i legendardno gostovanje u Vrbovcu s Gužvom.

Sa svirkama bend okuplja sve veći broj fanova i svakim koncertom postaju uvjereniji da melodični punk u Hrvata nije iščeznuo. Do velikog prevrata u bendu dolazi dolaskom drugog gitariste Nine i odlaskom Cogija kao lead vokala, a Ivek preuzima kormilo za mikrofonom. Trenutno su u fazi mixanja albuma prvijenca kojeg ćemo čuti upravo u Klubu.

Bezbeli Apstraklije  je počeo sa radom u Sarajevu “kad se pare mačke”, tj u drugom mjesecu 2014. ”B.A.” su osnovali Haris Ljumanović, Haris Kadenić I Berin Tuzlić koji su na početku imali ideju da se zovu tri Harisa, međutim zbog velikog administrativnog državnog aparata kroz koji bi morao proći Berin zbog promjene imena u Haris odustali od tog imena i nazvali se po atmosferi življenja u Sarajevu.

Ono što krasi ovaj bend to je rad, a za jako kratko vrijeme su isproducirali i kreirali vizualni identiten svog albuma prvijenca. Album prvijenac Bezbeli Apstrakija 25. rujna je ugledao svjetlost dana u izdanju eminentnog regionalnog izdavača Croatia Records.

Street Eaters je punk/truewave duo iz Oaklanda, Kalifonije s zvukom koji odjekuje energijom i idealima Washingtona i Olympie ranih devedesetih godina gdje je začet feministički underground punk-rock pokret "Riot grrrl". Bend čine Megan March Mink na bubnjevima i vokalu i John No na basu i vokalu. Njihov ovogodišnji album Blood::Muscles::Bones izdan za Contraszt! Records je opisan kao dobrodošao povratak u glazbenu eru između punka i new wavea.


Ulaznice za koncert su u pretprodaji i na ulazu po cijeni od 20kn.

Kupiti se mogu na službenim prodajnim mjestima:

  • Tvornica kulture (Ljudevita Posavskog 1)
  • Aquarius CD shop, Varšavska 13
  • Dirty Old Shop, Tratinska 18
  • Entrio – www.entrio.hr
sound-report.com
sound report

Glazbeni magazin o domaćoj nezavisnoj sceni