Vije-sti

Peta večer RockOff festivala uz Krešu i Kisele kiše, Markiz i Gatuzo

Peta večer RockOff festivala uz Krešu i Kisele kiše, Markiz i Gatuzo

RockOff5

Peti tjedan RockOff festivala u zagrebačku Tvornicu ovog četvrtka, 30. listopada, donosi žestoke zvukove benda Krešo i Kisele kiše iz Rijeke te zagrebačkih miljenika, grupa Markiz i Gatuzo.

Riječki punkeri iz benda Krešo i Kisele kiše pobjednici su prošlogodišnjeg HR demo kluba čime su ostvarili izravni plasman na RockOff. Publika na njihovim nastupima uvijek može očekivati punk veselicu, zanimljiv i duhovit scenski nastup te priče o antijunacima obogaćene nabrijanim bubnjem i gitarskom distorzijom. Na RockOff festivalu predstavit će se s pjesmom Uvijek koja je nastala po istinitom događaju, a za svoj nastup u Tvornici najavljuju gostovanje plesne skupine Ulješure i punk klape Mlaka.

Zagrebački Markiz dobro je poznato ime domaće glazbene scene koje iza sebe, između ostalog, ima nominaciju za Porin te hvaljeni album Mikrofonija. Pod producentskom palicom Srđana Sekulovića Skansija, osvajanje radijskog etera nastavljaju novim singlom Na kraju priče frontmana i autora Andreja Babića, a pjesma se već našla u odabranom društvo HR TOP 40 nacionalne ljestvice. Ova rock petorka će u Tvornici najaviti zvuk svog nadolazećeg albuma čije pjesme već polako pripremaju.

Žestoku večer u Tvornici zaključit će energični rock dvojac Gatuzo koji se napaja sa samog izvora rock and rolla. Damir Trkulja Šiljo (vokal, gitara) i Goran Martinjak (bubnjevi) pripremaju izlazak novog albuma, a najavljuje ga singl Poslije kiše koji je već pronašao svoje mjesto u eteru. Osim jake autorske priče, bend je na glasu kao jedna od najboljih domaćih live atrakcija zbog čega su česti gosti klupskih pozornica i van Hrvatske. Svi ljubitelji istinskog rocka sigurno dolaze na svoje!


Početak koncerta je u 21 sat, a ulaznice po cijeni od 30 kuna dostupne su na svim prodajnim mjestima Tvornice i putem online sustava Entrio.

sound-report.com
sound report

Glazbeni magazin o domaćoj nezavisnoj sceni