Vije-sti

Parov Stelar vraća se u Zagreb

Parov Stelar vraća se u Zagreb

Koncertna atrakcija, za čije nastupe se redovito traži ulaznica više, nastupit će u sklopu The Burning Spider turneje, u petak, 07. travnja iduće godine u zagrebačkom Domu sportova!

Iza imena Parov Stelar, krije se austrijski glazbenik, producent i DJ Marcus Füreder koji se na glazbenoj sceni pojavljuje krajem devedesetih. Svojom eklektičnom kombinacijom jazz, house, electro i breakbeat glazbe vrlo brzo privlači pozornost i osvaja publiku prvo u Europi, a zatim i ostatku svijeta. Već prvim izdanjem ‘Kiss Kiss EP’ (2004.) munjevito se probio na svjetskoj elektro sceni, a neobično kombiniranje različitih glazbenih stilova kreirao je potpuno novi glazbeni žanr ‘electro-swing’ koji iz izdanja u izdanje pretvara u zvijezdu nove scene. Do danas je objavio šest studijskih albuma i preko 20 EP-a sa kojih su skinuti brojni hit singlovi poput ‘Booty Swing’, ‘Catgroove’, ‘Chambermaid Swing’ i mnogi drugi.

Parov Stelar Band odsvirao je preko 600 koncerata diljem svijeta, uključujući, između ostalih, rasprodane nastupe u New Yorku, Londonu, Parizu i Berlinu, a iza njih su i uspješni nastupi na najprestižnijim festivalima kao što su Coachella, Glastonbury, Sziget, Lollapalooza, Pukkelpop u mnogi drugi. Tony Bennet & Lady Gaga, Lana Del Rey, Bryan Ferry samo su neke od svjetskih glazbenih zvijezda sa kojima je u dosadašnjoj karijeri Parov Stelar surađivao, a cijeli niz njegovih pjesama pojavljuje se u televizijskim produkcijama, serijama, filmovima i reklamama. Nakon što je početkom godine objavio svoj prvi live album 'Live @ Pukkelpop’ i proveo ljeto uspješno nastupajući po festivalima Parov Stelar objavio je nedavno 'Grandpa’s Groove’ prvi singl sa nadolazećeg novog albuma koji će promovirati i na svom zagrebačkom koncertu.

Zagrebačkoj publici još uvijek je u sjećanju fantastični nastup Parov Stelar banda u prepunom Boćarskom domu prije dvije godine, pa je sasvim sigurno kako će i koncert 7.4.2017. u zagrebačkom Domu sportova biti jedno od najzanimljivijih glazbenih gostovanja u nadolazećoj koncertnoj sezoni.

Ulaznice za koncert Parov Stelara kreću u prodaju u ponedjeljak, 19.12.2016. po slijedećim cijenama:
Early bird:  230 kn  (ograničena količina do isteka zaliha ili do 15.01.2017.)
Pretprodaja: 280 kn
Na dan koncerta: 330 kn
Ulaznice potražite u sustavu Eventima i na www.eventim.hr, Dirty Old Shopu, Dallas Music Shopu Rijeka i Dallas Recordsu (Zagreb, Paromlinska 49/1).

sound-report.com
sound report

Glazbeni magazin o domaćoj nezavisnoj sceni