Vije-sti

Otkazan Woodstock 50? Oglasili se organizatori

Otkazan Woodstock 50? Oglasili se organizatori

Na festivalu kojim se trebala obilježiti 50. godišnjica od prvog izdanja trebali su nastupiti The Killers, The Black Keys, The Raconteurs, Robert Plant, Santana i drugi.

Festival kojim se trebala obilježiti 50.godišnjica od održavanja Woodstocka bio je najavljena za 16.do 18. kolovoza ove godine na izvornoj lokaciji u Watkins Glenu u saveznoj državi New York. Obljetnica je trebala proslaviti kulturni značaj i nasljeđe koje je stvorio legendarni Woodstock festival davne 1969. godine, a na kojem su sada već legendarne nastupe održali Jimi Hendrix, The Who i Joan Baez. Na ovogodišnjem izdanju trebale su nastupiti današnje velike zvijezde poput The Killers, Miley Cyrus, Santane, The Black Keys, Robert Plant, The Raconteurs i drugi, no glavni financijski partner festivala, Dentsu Aegis Network jučer je objavio da je festival otkazan.

San svake agencije je s ikoničnim brendovima i značajnim pokretima. Imamo veliku povijest produciranja iskustava koja povezuju ljude u njihovim zajedničkim interesima I ciljevima, a zbog toga smo i odlučili sudjelovati u obilježavanju 50.godišnjice Woodstock festivala.

Unatoč ogromnom uloženom trudu I vremenu, ne vjerujemo da produkcija festivala može biti organizirana kao događaj dostojan imena Woodstock, a da istovremeno jamči zdravlje I sigurnost izvođačima, partnerima I publici.”, navedeno je u izjavi Dentsu Aegis Network, a prenosi Billboard.

Za The Poughkeepsie Journal oglasili su se organizatori festivala:

Woodstock 50 snažno opovrgava otkazivanje festivala i tražit će pravno rješenje.”

Promotor Woodstocka 50 i jedan od organizatora originalnog festivala, Michael Lang za The New York Times je izjavio kako Dentsu nema pravo jednostrano otkazati festival. Prema publikaciji, Lang je bio iznenađen odlukom Dentsua, a izjavio je i da će tražiti novog partnera jer je svim izvođačima već isplaćen honorar.

 

Mirta Klarić
Mirta Klarić

Urednica odjela razvoja, produkcije i realizacije zabavnog sadrzaja