Vije-sti

Oridano Gypsy Jazz Band novom pjesmom obilježio deseti rođendan

Oridano Gypsy Jazz Band novom pjesmom obilježio deseti rođendan

Kao krunu svih navedenih godina proživljenih na brojnim uspješnim live nastupima, Oridano Gypsy Jazz Band predstavlja svoju najnoviju autorsku kompoziciju koja za cilj ima odati počast čuvenom belgijskom Sinti gitaristu Djangu Reinhardtu - utemeljitelju ovog romantičnog žanra i glavnom razlogu zbog kojeg je Oridano priča uopće i počela. Shodno tome, skladba nosi naziv "Swing King".

"Swing King" donosi prirodnu inspiraciju modernim gypsy jazzom s kojim se isprepliće stanovit utjecaj hrvatske tradicijske glazbe dok istovremeno ponovno vraća Oridano svojim korijenima, a to je autorski izričaj unutar gypsy jazza - nešto po čemu su jedinstveni na hrvatskoj jazz sceni.

Glazbu i aranžman za kompoziciju potpisuje gitarist i osnivač sastava Orjen Riđanović, audio i video produkciju Doringo (Dinko Čvorić), vizualni identitet izdanja kreirao je Viktor Resimić, a izdavač je Hitchtone Music and Promotion iz Zagreba.

Kao i na svim dosadašnjim studijskim izdanjima sastava, tako i na ovoj najnovijoj snimci sudjeluju svi članovi Oridano Gypsy Jazz Banda, a to su: Aldo Foško (bas klarinet), Franjo Stojaković (klarinet), Orjen Riđanović (lead gitara), Milivoj Majdak (ritam gitara) i Gustav Barišin (kontrabas).

 

 

sound-report.com
sound report

Glazbeni magazin o domaćoj nezavisnoj sceni