Vije-sti

Ogenj odsvirao jedan od najboljih koncerata u karijeri

Ogenj odsvirao jedan od najboljih koncerata u karijeri

Koncertna promocija i nastup za pamćenje koprivničke punk folk petorke

Da između Ognja i publike postoji neka magična i neraskidiva spona, znamo još od njihovog prvog i sad već legendarnog nastupa na obiteljskom imanju u Gotalovu pred najbližim prijateljima i obitelji, no subotnja koncertna promocija njihovog glazbenog prvijenca Domaj u prepunom koprivničkom klubu Kuglana, potvrdila je kako s godinama veza etno-punk-folk petorke i vjernih fanova postaje sve jača i intimnija. Nastupiti pred domaćom publikom uvijek je najteže, ali već s uvodnim taktovima i dolaskom na pozornicu u maniri velikih rock'n'roll zvijezda bilo je jasno kako će ovo biti posebna večer prepuna emocija.

Imaginarni teret kao da je nestao s leđa članova benda završetkom uvodne skladbe Vura ide, nakon čega je uslijedila dvosatna erupcija energije koja je poput pravoga ognja beskompromisno gutala sve pred sobom. Kuglana se ubrzo pretvorila u prepuno, glazbeno vatreno grotlo pred kojim je bend, predvođen nevjerojatno nadahnutim frontmenom Tomislavom Mihac Kovačicom, suvereno nizao uspješnice te još jednom pokazao zašto ih prati epitet jedne od najvećih koncertnih atrakcija u Hrvatskoj.

Bila je ovo prilika da se bend zahvali svojim bivšim članovima pa je tako na pozornici na dodatnom setu bubnjeva uz izvrsnog Denisa Kuzela zasvirao i Karlo Knežević, a publici se predstavio i novi član, multiinstrumentalist Luka Iverac koji će na violini zamijeniti Taru Knežević. Posebno emotivno ovu večer je doživio basist i osnivač benda Nikola Terzić koji se ovim nastupom oprostio od koprivničke publike, a prema interakciji s razdraganim fanovima koji su oduševljenjem upijali njegove šaljive dosjetke u pauzama između skladbi, moglo se zaključiti kako će mu Ogenj jako nedostajati. Ne smijemo zaboraviti niti mladog gitaristu Filipa Kušnjera koji izrasta u pravog virtuoza na gitari čije solo bravure daju poseban glazbeni pečat ovoj, slobodno možemo reći, rock'n'roll mašini.  Kulminacija koncerta dogodila se na bisu koji je Ogenj izveo maestralno, ostavivši i posljednji atom snage što je publika nagradila dugotrajnim, iskrenim pljeskom.

- Srca nam ne mogu biti punija, oduševljeni smo kako su nas ljudi primili. Ponosni smo što imamo ovakvu publiku koja nam daje vjetar u leđa za dalje, nemamo što drugo reći nego da se večeras dogodila ljubaf na najjakše – prokomentirali su članovi benda silazeći s bine vidno iscrpljeni, ali s osmijehom na licima i ponekom suzom u oku.    

Ovo je bio jedan od najboljih i najupečatljivijih koncerata u njihovoj karijeri, jer Ogenj ne samo da je odradio fantastičan i besprijekoran glazbeno-scenski nastup na najvišoj produkcijskoj razini već je uspio u ljudima probuditi emociju, a to je ona najvrijednija komponenta koju mogu postići samo pravi glazbenici i performeri. Da je tome uistinu tako, najbolje su pokazala  ozarena lica razdragane publike, koju je Ogenj glazbom i stavom vratio u prošlost, na početak milenija u vrijeme „stare“ Kugle i vrhunca urbano-alternativne scene kad su ovakvi koncerti bili češća pojava. To mogu samo veliki bendovi, a Ogenj je, pokazalo se prošle subote, definitivno u toj kategoriji.

sound-report.com
sound report

Glazbeni magazin o domaćoj nezavisnoj sceni