Vije-sti

Održani festivali Dernek 7 i Flegma u Umagu

Održani festivali Dernek 7 i Flegma u Umagu

Proteklog vikenda, točnije 15.-16.05.2015. u Zlatorogu kraj Umaga održali su se festivali Dernek 7 i Flegma u organizaciji Kulturne udruge mladih “Fobija” iz Umaga.

Dobre volje i truda oko organizacije nije nedostajalo što se primijetilo po dobro pripremljenom i uređenom prostoru, u već dvadesetak godina napuštenom restoranu kojeg je udruga mjesec i pol dana prije događaja krenula čistiti i spremati za svoje događaje. Po prvi put, napušteni restoran bio je iskorišten za nešto konkretno, događaje udruge “Fobija”.

Dernek 7, festival alternativne glazbe započeo je oko 22 sata nastupom punk rock bendaThe Bills iz Rovinja, nakon kojih su slijedili The Skvot iz Pazina, Arya iz Umaga, Ravbarkomanda iz Umaga/Zagreba, headlineri festivala Petar punk iz Bjelovara, KGF i Partleki iz Čakovca. Osim promocije lokalnih bendova, želja udruge bila je dati priliku i daljim bendovima da nastupe u Istri, iz kontinentalnog dijela Hrvatske na more. Događaj je bio popraćen fotoaparatom vještog Neria Belića, člana Foto kluba Umag, Kluba s kojim udruga ostvaruje suradnju od jeseni 2014.godine.

FOTO: Dernek 7

FOTO: Dernek 7

Dan poslije sedmog Derneka, umjetnički dio festivala Flegme bio je popraćen izložbom radova umjetnika i izvedbenika iz Hrvatske, Italije, Španjolske, Bosne i Hercegovine. Večernji program započeli su umaški kolektiv Crni kru koji su zagrijali publiku i najavili dolazak poznatih izvođač, High 5 i Kukus klana iz Zagreba, a publiku tijekom večeri je zabavljao MC Tone Tuoro. Nakon Kukus klana slijedili su kolektiv KBC i NoName iz Rijeke, a nakon njih DJ Bepo iz Umaga. Program je završio u nedjelju u 04 sata. Publika je izrazila želju da se i iduće godine odviju Dernek i Flegma, a udruga “Fobija” potrudit će se da tako i bude. Dokazalo se da se sve može kad se hoće i da mladi imaju volje za radom i stvaranjem. Kulturna udruga mladih “Fobija” zahvaljuje Gradu Umagu na sponzorstvu.

Autor teksta: Gea Radetić – Udruga “Fobija”

sound-report.com
sound report

Glazbeni magazin o domaćoj nezavisnoj sceni