Vije-sti

Od petka do nedjelje –  otvaranje treće sezone kluba Klub.

Od petka do nedjelje – otvaranje treće sezone kluba Klub.

Zagrebački Klub. iz Hatzove započinje u petak 11. rujna novu, svoju treću sezonu raznovrsnim programom nazvanim “Od petka do nedjelje” u koji su uklopili trodnevne DJ partyje, graffiti jam, koncerte i kvizove. Događanja će osim samog Klub.-a obuhvatiti cijelo dvorište Subkulturunog centra čineći jedno od posljednjih ljetnih višednevnih tuluma u gradu. Osim brojnih koncerata ove jeseni novitet Klub.-a je i radno vrijeme do 5 ujutro.

PETAK, 11. RUJNA

Buchqrish w. DJ Hlad (Take Me Out)

Program koji se više puta pokušao objasniti tako što se najavilo kako se pušta sve, a opet ne baš sve, tj zavrti se i RnB i hip hop, pa uleti rock block, pa indie dugove, tu i tamo neka domaćica, ali sve veselo.

Početak je u 23:00, ulaz je besplatan.

SUBOTA, 12. RUJNA

Drugi dan otvaranja starta već od 11:00 u dvorištu uz graffitere i Blaw Blaw kolektiv, a navečer se seli u Klub uz besplatan koncert i melodic punk rock uspješnice.

Graffiti jam (dvorište Beertije)

Zidovi u dvorištu Beertije u novoj sezoni će biti šareniji i veseliji, a artisti zaduženi za njihov novi look su: Chez, Caser, Modul, Royal, Bare, Casino, Nikone &Thorn.

Da atmosfera bude na nivou zaduženi su Blaw Blaw kolektiv i njihov program Goldie, ovog puta u nešto mekšoj, chill verziji. Njihovo službeno klupsko predstavljanje dogodit će se 18. rujna u Klubu. dakako.

Početak je u 11:00, a ulaz besplatan

Koncert: Wish Upon A Star, Bandage I Don't punk with my heart <3

Wish Upon A Star je melodic punk rock bend iz Atene. Momci su odradili četiri europske turneje, a u Klubu će predstaviti svoj treći album. Kao predgrupa nastupaju punk rockeri Bandage s istim prebivalištem, Atena. Bend je nastao 2010. godine, a uzore i inspiraciju pronalaze u brzim i melodičnim ritmovima 90-ih.

Nakon nastupa bendova do sitnih publiku će držati u zraku DJ Volchok.

Početak je u 21:00, a ulaz besplatan.

NEDJELJA, 13. RUJNA

Kviz

Prvo izdanje kviza na otvorenom režira ekipa “Tvornice kvizova”, a prijaviti se može na mail quiz@yem.hr do nedjelje.

Početak je u 19:00, ulaz besplatan.

Koncert: The Magic Castles & Lollacoaster

Ravno s izuzetno jake etikete u vlasništvu Antona Newcomba, The Magic Castles po prvi puta stiže Europi isporučiti svoju dozu psihodelije. Inspirirani sastavima poput Spacemen 3, Velvet Underground i Brian Jonestown Massacre, donose kaleidoskop sanjive atmosfere potpomognute laganim riffovima i klavijaturama, uz hvalospjeve kritike koja više baš i nije naklonjena svima u ovom žanru, ako se uzme u obzir koliko bendova trenutno "nosi" neo-psihodelični rock. U Zagrebu će promovirati aktualni album "Sky Sounds", četvrti u njihovoj diskografiji, a ne smije se zaboraviti ni split izdanje s legendama The Brian Jonestown Massacre, koje je izašlo kao ekskluziva za Record Store Day prošle godine.

Društvo kao predgrupa će im praviti zagrebački Lolacoaster koji iza sebe imaju jedan ali vrijedan nastup u Zagrebu. Predvođeni misterioznom Julijom, stvaraju mračan i misteriozan rock inspiriran noir-filmovima i fiktivnom femme-fatale junakinjom Lolom. Ritam sekciju predvodi Nikola Švenda, inače bubnjar popularnih Mokrih Gljiva.

Koncert počinje u 21:00, ulaznice u pretprodaji su 25 kn, a na dan koncerta 35 kn.

Organizator kompletnog programa je Yem kolektiv.

sound-report.com
sound report

Glazbeni magazin o domaćoj nezavisnoj sceni