Vije-sti

Objavljen video za internacionalni online jam gitarista

Objavljen video za internacionalni online jam gitarista "Brothers in Arms"

Mladi gitarist Alen Vlanjić okupio je trinaest vrhunskih gitarista te kolaboracijom putem interneta snimio online jam pod nazivom "Brothers in Arms". Video pogledajte u nastavku.

"Projekt sam pokrenuo 6.travnja. Slučajno mi je ideja pala na pamet kada sam gledao dvojicu stranih gitarista kako jammaju u jednom videu, pa pomislih - može i nas 13. Realizacija je trajala do 1.5. Kada sam u 23:00 uploadao video, a do sat prije tog sam s kolegom (Ivan Bašurić) montirao cijeli video nekih 6 sati. Potrudio sam se u startu svima odma što bolje opisati ideju da ne dođe do onoga - eee stari, nemam vremena. Pa sam prvo pitao Darka Dimovskog, koji je na nagovor pristao (ukoliko se nađe vremena, 90%) Onda sam slao upite svima koje sam imao na fejsu. Pristali su svi, čak i Britanac Alex Campbell (Seek Irony) i poznati Ignazio Di Salvo (koji nažalost nije mogao snimiti do sredine 4. mjeseca, stoga bi montaža puno duže trajala, pa smo se dogovorili da bude sudjelovao u drugom projektu)" - ispričao nam je poduzetni Alen.

"Činjenica da sam totalni anonimus i da neznam osobno nikoga od trinaest gitarista s kojima sam surađivao velika je čar ovog projekta i na tome im OGROMNO hvala. I pohvala svima na odlično urađenim dionicama. Svima sam se javio putem facebooka. Odlična stvar je što sam kao mladi glazbenik dobio šansu pokazati se malo široj masi, u ovako predivnoj ekipi." - dalje se nadovezao.

U dva dana video je pregledan više od 3000 puta, a brojka konstantno raste. Sudionici projekta su (redom u videu) - Dragomir Herendic Dragianni, Allen Axe Šenkovski, Vedran Bazdulj , Alen Vlajnić, Ivan Keller, Ivan Mihaljević, Alen Opačić, Darko Dimovski, Alex Campbell, Marko Gospodnetić, Petar Štrok, Muris Varajić, Emir Hot.

Prekrasno je vidjeti kako se ovakve suradnje mogu ostvariti zahvaljujući internetu. Mladom Alenu želimo puno uspjeha u daljnim projektima te se radujemo vidjeti novu kolaboraciju koju je već najavio.

sound-report.com
sound report

Glazbeni magazin o domaćoj nezavisnoj sceni