Vije-sti

Novi singl Ogenja

Novi singl Ogenja

Etno punk rock band Ogenj predstavlja nanovo remasteriran singl "Hote, Hote"'

Peteročlani bend iz Koprivnice, svoju glazbenu priču započeo je kao akustični trio krajem 2015. godine. S vremenom se kolektiv proširio, a s njim i glazba koju sviraju. Dosadašnja akustika se raspojasala i postala energičan i čvrst miks rock 'n' rolla, punka i folka odsviranog na klasičnim rock instrumentima, podebljanim brzom tamburicom i violinom. Da bi doživljaj bio bolji i da bi bend još malo iskočio iznad standardnih hrvatskih rock grupa za to se pobrinuo pitki lirski izričaj na kajkavskom. Naime, frontman benda i autor svih Ognjenih tekstova je Tomislav Mihac Kovačic, rođeni Međimurec koji je i u svojim dosadašnjim projektima uvijek stvarao na kajkavskom. Sama ideja stvaranja na kajkavskom izričaju došla im je prirodno, i ni u kojem scenariju nije moglo drugačije ispasti.

U glazbi grupe Ogenj čut ćete utjecaje i energiju bendova kao što su The Pogues, Flogging Molly, Mumford & Sons, Dropkick Murphys, Shake Graves. Pilot pjesma i video s kojima se grupa Ogenj predstavila široj publici je singl "Lepa Mara", a do sada su objavili EP "Još je rano".

Ogenj je u vrlo kratkom vremenu stvorio velik broj obožavatelja koje su pridobili svojim uzbudljivim i energičnim nastupima diljem Hrvatske!

Osim što su nastupali na ovogodišnjem INmusicu i Beer festu, uskoro ih uživo možete čuti u Zagrebu na Štrosu i na Medvedgradu.

Ogenj su – Denis Kuzel (bubnjevi), Tara Knežević (violina), Filip Kušnjer (gitara), Tomislav Mihac Kovačic (vokal, gitara, tamburica) te Nikola Terzić (bas gitara).

sound-report.com
sound report

Glazbeni magazin o domaćoj nezavisnoj sceni