Vije-sti

Novi singl grupe ESC Life –

Novi singl grupe ESC Life – "Bad Influence"

ESC Life postoji od jeseni 2013. i čine ga glazbenici koji više od desetljeća sviraju na alternativnoj sceni. Ponikli iz bendova različitih glazbenih usmjerenja (Hemendex, ST!LLNESS, Man Zero, Umor), željeli su bend koji bi povezao njihovu ljubav prema jednostavnim i zaraznim pop melodijama te distorziranim gitarama. Bend je nekoliko mjeseci radio na autorskom materijalu i uvježbavao se za prve nastupe, a svoje utjecaje je pronašao u indie rock sceni osamdesetih i devedesetih godina – od Pixies, Sebadoh, Superchunk, Husker du, Dinosaur Jr. pa do Weezer i Hold Steady.

 

U ljeto 2014., bend je svirao na festivalu SuperUho u Šibeniku, a na jesen je odradio turneju po jugoistočnoj Europi kao prateći bend i predgrupa legendarnom glazbeniku Grantu Hartu (Husker du, Nova Mob). S njim su odsvirali koncerte u Austriji, Hrvatskoj, Srbiji, Makedoniji i Bugarskoj. Bili su i predgrupa kultnom indie rock bendu Sebadoh u Tvornici.

Po povratku s turneje, ESC Life zajedno s koproducentom Markom Mrakovčićem u Močvari snima svoj prvi album Access All Areas. Na njemu se nalazi devet autorskih pjesama te instrumentalna obrada pjesme “Ostani uz mene”, jednog od najvećih pop autora s ovih područja, Nene Belana.


ESC LIFE uz Grant Harta (Husker du, Nova Mob)

ESC LIFE uz Grant Harta (Husker du, Nova Mob)

Pjesma „Bad Influence“ je prvi single sa nadolazećeg albuma koji će u digitalnom formatu biti dostupan na na bandcamp stranici benda početkom travnja te na vinilu u izdanju nezavisne etikete PDV Records.

Promocija albuma najavljena je za 14.5. u Malom pogonu Tvornice kulture, a raniju priliku da uhvatite ESC Life uživo imate u četvrtak, 12.ožujka u zagrebačkom klubu Attack, kada će nastupiti kao predgrupa bendu Chumped iz SAD-a.

 DOWNLOAD:

https://db.tt/SNaHxSau 

sound-report.com
sound report

Glazbeni magazin o domaćoj nezavisnoj sceni