Vije-sti

Novi sevdah: Dunjaluk u Močvari

Novi sevdah: Dunjaluk u Močvari

Vrelo zvuka predstavlja koncert Dunjaluk!

Prošlo je godinu dana od kada je Dunjaluk oduševio svojim prvim zagrebačkim nastupom kada su otvorili koncert Dunji Knebl i Kololiri. U međuvremenu su, silom prilika, morali odgoditi njihov prvi samostalni zagrebački koncert koji se trebao dogoditi u studenom, ali sada su tu, pred nama. Odradio je Dunjaluk u ovih godina i nekoliko koncerata van Zagreba, šuška se da je i snimljen materijal koji bi u nekom trenutku mogao ugledati svjetlo dana, ali mi smo tu da uživamo u njihovom koncertu.

Iako je Dunjaluk novo ime na domaćoj world music sceni, ali iza kojeg stoje dobro poznati glazbenici – Dunja Bahtijarević (Kazan, Mimika, Chant Électronique) i Luka Čapeta (MILK, Mary May, Duetto Chapetlewsky). Njih dvoje svoj su novi projekt Dunjaluk pripremali mjesecima, a napokon je sve ugledalo svjetlo dana.

A što svira Dunjaluk? Najbolje sami sebe opisuju: "Dunjaluk svira sevdalinke ispočetka, kao da su nove. Zanima nas kako možemo obući pjesmu kad ostane gola, kad s nje svučemo slojeve kafane i estrade. Dunja traži sebe u sevdahu, a Luka sevdah u sebi. Proces je eksperiment, a ono sto nastaje još nema imena."

PONEDJELJAK 05.07 • POČETAK 20:00 • UPAD 50 KN
Pretprodaja ulaznica: entrio.hr i prodajna mjesta Entria

sound-report.com
sound report

Glazbeni magazin o domaćoj nezavisnoj sceni