Vije-sti

Nord objavili spot za pjesmu

Nord objavili spot za pjesmu "Shadows"

Zahuktavaju se pripreme za izlazak dugoočekivanog prvijenca naziva "Play Restart", riječkog kvarteta Nord. Objavljen videospot za pjesmu "Shadows".

U režisersku stolicu zasjeo je mladi filmaš David Šegić, koji je za ovu priliku obojao lica članovima benda i pretvorio ih u kreature iz mračnog podzemlja. Glavnog protagonistu priče utjelovio je Antonio Larma, a za montažu se pobrinuo Tin Borovčak.

Album "Play Restart" predstavlja takozvani novi početak, kojim Nord izražava pozitivan stav prema životu i glazbi. Pjevač Mihael Prosen (ex-Father) i gitarist Vedran Vučković (ex-Unlogic Skill) već se mogu smatrati veteranima hrvatske rock i metal scene, dok ostali članovi benda donose novije utjecaje na zvuk benda. Snaga, izravnost i jednostavnost, elementi su kojima Nord gradi svoj glazbeni put. Njihovo shvaćanje rock glazbe zasniva se na konceptu beskonačne kreativnosti i upravo zbog toga ruši žanrovska očekivanja. Utjecaji benda protežu se od hard rocka, grungea pa sve do popa i eksperimentalne glazbe.

"Play Restart" izlazi 21. travnja putem izdavačke kuće Geenger Records. Pred-narudžbe su dostupne na web stranici NORD-a. Dizajn albuma osmislio je i realizirao hrvatski umjetnik Ivo Matić, koji je dizajnirao apstraktne magnetne kompozicije kako bi vizualno što bolje dočarao jedinstveni zvuk benda.

sound-report.com
sound report

Glazbeni magazin o domaćoj nezavisnoj sceni