Vije-sti

Nakon rasprodanog beogradskog Doma omladine Artan Lili stižu u Tvornicu kulture

Nakon rasprodanog beogradskog Doma omladine Artan Lili stižu u Tvornicu kulture

Grupa Artan Lili protekli je vikend održala veliki koncert u beogradskom Domu omladine, koji je bio rasprodan prije više od dva tjedna. Uspješnu seriju svirki bend će nastaviti 19. studenog u Tvornici kulture na nastupu koji će biti njihov najposjećeniji koncert u Zagrebu.

Alternativni rokeri Artan Lili rasprodali su Dom omladine Beograda čak 15 dana uoči koncerta. Budući da je bend htio zadržati intimnost samo jednog jubilarnog koncerta, ni euforija publike, ni želja za dodatnim ulaznicama koje su zavladale Beogradom nisu bile dovoljan razlog za organizaciju dodatnog datuma. Nakon što su glazbu i ljubav podijelili s Beogradom, isto planiraju učiniti i sa zagrebačkom publikom povodom svog velikog jubilarnog koncerta. U Zagrebu po prvi put imamo priliku predstaviti kompletan audio-vizualni show koji upravo ovih dana s posebnom pozornošću spremamo i uigravamo.

To je ujedno i glavni razlog zbog kojeg 19.11. trebate biti u Velikom pogonu Tvornice kulture, da zajedno proslavimo 10 godina Artan Lilija u sklopu regionalne turneje "10 godina teškog undergraunda", najavio je bend i poručio: Dakle, za sve ljubitelje istinskog rokenrola, punka i trapa, ali i buke i poruke, ovo je mjesto na kojem moramo biti svi zajedno te večeri. Da zračimo ljubav i da zajedno postanemo dio povijesti.

Nakon objave singlova ''Maca'', ''Foliram'', ''Priča'', ''Oud'', ''Pedana'', ''Rokenrol posle rokenrola'' i ''Geler'', nastavljaju raditi na svojim pjesmama koje će, kao i dosad, objavljivati sukcesivno na svojoj Bandcamp stranici. Do kraja godine u izdanju Croatia Recordsa planiraju objaviti nove singl-spotove u suradnji sa svojim kolegama sa scene. Album će na kraju činiti 12 pjesama. Bojan Slačala, Marko Ajković, Ivan Skopulović i Romana Slačala svoju su povijest počeli stvarati još 2012. godine, ali prije no što naprave korak u budućnost s albumom ''III'', dolaze u Tvornicu kako bi velikim koncertom proslavili 10 godina karijere.

Ulaznice su u prodaji po cijeni od 80 kuna u pretprodaji te 100 kuna na dan koncerta. Kupiti se mogu u Tvornici kulture, na svim prodajnim mjestima i online na Entrio.hr.

sound-report.com
sound report

Glazbeni magazin o domaćoj nezavisnoj sceni