Vije-sti

Najoriginalnija izvođačica Dore 2020. zvukovima prirode upozorava na globalni problem požara

Najoriginalnija izvođačica Dore 2020. zvukovima prirode upozorava na globalni problem požara

Osječka vila ritma i beata ima tek tri singla i već tri Rock&Off nominacije, a široj će se javnosti predstaviti na Dori 2020. Pjesma “Zovi ju mama” Aklein je odgovor na požare diljem svijeta, poziv na akciju i osvješćivanje prisnosti sa zemljom – mamom.

Osim afro-soul ethno-beats zvuka, karakterističnog za Akleu, ovaj puta koketirala je i s klupskom glazbom poput duba i trancea. “Cijela pjesma nastala je u suradnji s mladim producentom akademskog obrazovanja Klaadom koji je već poznat na alternativnoj sceni”, izjavljuje Aklea, «pridružili smo se najvećoj volonterskoj neprofitnoj akciji pošumljavanja Boranka na Mosoru i mapirali mjesta zvukom u tri etape – na zgarištu, tijekom pošumljavanja i na prostoru mlade šume. Od tih zvukova oblikovali smo ambijent i ritam sekcija pjesme.” Cilj mladih glazbenika bio je uhvatila pravi duh transformacije određenog prostora zemljinog tjemena kojemu je čovjek naudio i onda mu svojom rukom pomogao.

Zahvalna sam i na tome što ću scenu napokon opet dijeliti i sa svojim Brevisicama, njih tri (Laura Gluck-Radičević, Arijana Šmit i Aleksandra Vukadinović) bit će mi vokalna potpora.”

Aklea je u 13 godina svoje karijere s Vokalnim Ansamblom Brevis nastupala na tri kontinenta i u prestižnom Carnegie Hallu.
 
Osim Brevisica u pjesmi pjevaju i kelj i mladi bor. Stvarno! Ovu magiju uspjeli smo izvesti pomoć uređaja Bamboo – muzika biljaka, koji se priključi na list i korijen biljke i bilježi njezine el. impulse.”

Osim inovativnog pristupa, Aklea Neon osvježit će ovogodišnju Doru iskrenim emocijama, jedinstvenom izvedbom i aktualnom tematikom.  
 

 

sound-report.com
sound report

Glazbeni magazin o domaćoj nezavisnoj sceni