Vije-sti

Nadir – novi član obitelji vise manje zauvijek predstavio novu pjesmu

Nadir – novi član obitelji vise manje zauvijek predstavio novu pjesmu

Nadir je novo ime u više manje zauvijek obitelji, a predstavio se novom instrumentalnom pjesmom “Sve što mi treba” koju možete pogledati u nastavku.

Pjesma je također dostupna na službenoj bandcamp stranici i može se preuzeti po principu "plati koliko želiš".

Nadir Čajić glazbom se počinje baviti od sedme godine života kada ga otac upisuje u glazbenu školu harmonike, budući da u gradu nije bilo profesora gitare. Nezadovoljan tim prvim instrumentom, već u desetoj godini iskazuje svoj bunt i zahtijeva gitaru, što mu ubrzo biva ispunjeno. Električna gitara, malo pojačalo i multiefekt procesor bili su dovoljni da sve krene u pravom smjeru.

U počecima Nadir svira s prijateljima te u školskom orkestru, dok sam sa sobom uči pjesme svojih uzora i gitarističkih virtuoza kao što su Vai, Satriani i Hendrix. S tadašnjim solo projektom nastupa na motorijadama, školskim događanjima, lokalnim festivalima, izložbama, kafićima, kao pratnja kazališnim predstavama i na raznim drugim vrstama događanja.

Danas, nekoliko godina kasnije te nešto iskusniji i mudriji, Nadir navodi Kevina Parkera kao najvećeg glazbenog uzora, dok su ranije to bili Sonny John Moore, Harley Streten, Jeff Montalvo i Joel Zimmerman, što je moguće i osjetiti u njegovom zvuku i produkciji. Najveću inspriraciju pronalazi otkrivajući novu i njemu nepoznatu muziku.

 

 

EP “Zaljubljeni” Nadirovo je debitantsko izdanje, pjesme nastaju tijekom izolacije 2020. godine kada je imao najveći izljev inspiracije, a već duže vrijeme planira ovakav muzički projekt. Navodi da ranije nije imao nešto izuzetno važno da iskaže riječima te da nije pisao tekstove za pjesme, a upravo ga je ljubavna priča s njegovom zaručnicom inspirirala da to iskoristi kao glavnu temu svojih pjesama.

Dugi niz godina izučava kako postići zvuk koji i sam voli slušati, tako da vlastitu muziku stvara, snima i producira samostalno u malom improviziranom kućnom studiju u Maglaju. Tamo Nadir radi na novim nadolazećim pjesmama i nestrpljivo čeka da slušatelje odvede u svijet svoje muzike kako bi posjetili mjesta za koja ni sami nisu znali da trebaju posjetiti. A ukoliko prilike budu povoljne, vrlo je izvjesno da će sve to i uživo predstaviti publici.

sound-report.com
sound report

Glazbeni magazin o domaćoj nezavisnoj sceni