Vije-sti

Na 11. Demofest želi 458 demo bendova

Na 11. Demofest želi 458 demo bendova

Na pozornicu Demofesta se ove godine želi popeti 458 demo bendova sa područja cijele ex-Yu, što govore rezultati nedavno okončanog natječaja najpoznatijeg i najvećeg festivala demo bendova na Balkanu.

Najveći broj prijavljenih demo bendova je iz Srbije i Hrvatske, kao i BiH, te nešto manje iz Slovenije, Makedonije i Crne Gore.

"Kako smo već navikli, posljednjih dana nam je stigao naveći broj prijava, a sada nas čeka posao na njihovom razvrstavanju. Nakon toga, validne i potpune prijave za eventualni nastup u Banjaluci, gdje će uz podršku Banjalučke pivare i UNESCO-a 11. godinu zaredom biti održan Demofest, putuju do članova našeg stručnog žirija na preslušavanje i ocjenjivanje", kaže Brankica Raković, PR direktor Demofesta.

Iz Demofesta dodaju da će rezultati natječaja i imena članova žirija biti poznati u lipnju, a biti će objavljeni na istoimenoj stranici festivala www.demofest.org, kao i na Facebook stranici Demofesta.

"Pošto smo uspješno okončali prvi dio ovogodišnje komunikacije, uskoro očekujte i prva imena revijalnog programa Demofesta", navodi Raković.

Ovogodišnji Demofest će biti održan od 19. do 21. srpnja na prostoru tvrđave Kastel u Banjaluci.

sound-report.com
sound report

Glazbeni magazin o domaćoj nezavisnoj sceni