Vije-sti

MY BABY u nedjelju u Tvornici

MY BABY u nedjelju u Tvornici

Nova belgijska glazbena atrakcija MY BABY nastupit će u Tvornici kulture u nedjelju 29. studenog. Uz njih nastupiti će varaždinski Jam Ritual.

Bend MY BABY mješavina je nizozemske i novozelandske krvi, rođen iz ljubavi prema fingerpickin’ gitarama, voodoou, funku, gospelu i južnjačkom močvarnom bluesu. Progovaraju kroz repetitivne ritmove, puno slide gitare i sanjive vokale, spajajući tradicionalno i moderno u impresivan live nastup.

Video: MY BABY – “Uprising”

Grupu čine Daniel Johnston, Joost van Dyck i Cato van Dyck, a oformili su je prije nekoliko godina. Prvo izdanje, “MY BABY Loves Voodoo”, objavljeno je 2013. godine, a ozbiljnija internacionalna karijera lansirana je nastupom na Eurosonic Noordeslag Festivalu u Nizozemskoj, u siječnju 2014. godine. Tijekom te iste godine bend je proputovao cijeli svijet nastupajući od Japana i Novog Zelanda do SADa i, naravno, cijele Europe.

Usljedilo je drugo izdanje, “Shamanaid”, objavljeno u ožujku ove godine nakon čega je grupi stiglo još jedno veliko priznanje – britanska turneja s kultnim Seasick Steveom tijekom travnja.

Video: MY BABY – “Good Gin Blues”

Dan nakon Tvornice kulture ovaj izvanredan bend nastupit će u riječkom OKC Palach.

Ulaznice

Ulaznice u pretprodaji iznose 25, a na dan koncerta 35 kn.

Službena prodajna mjesta:

Tvornica kulture, Ljudevita Posavskog 1

Aquarius CD shop, Varšavska 1

Dirty Old Shop, Tratinska 18

www.entrio.hr

Organizator koncerta je Tvornica kulture.

sound-report.com
sound report

Glazbeni magazin o domaćoj nezavisnoj sceni