Vije-sti

Mimi Mercedez koketira s reggae zvukom u novoj pjesmi

photo: Mimi Mercedez, credit: Aleksa Miletić

Mimi Mercedez koketira s reggae zvukom u novoj pjesmi "Podivljam"

U novom izdanju i s primjesama novog žanra, ovaj petak je singlom „Podivljam“ obilježila Mimi Mercedez. Kako sam naslov sugerira, pjesma bez sumnje poziva na dobru zabavu, ali ipak je riječ o njenoj temi – glazbenica i kantautorica vrlo iskreno pristupa međuljudskim odnosima.

Slušajte „Podivljam“ na digitalnim glazbenim servisima: Mimimercedez.lnk.to/Podivljam

Cilj mi je bio razmrsiti taj problematičan način razmišljanja koji osobu stavlja u pasivnu ulogu u vlastitom životu i da na neki, nadam se simpatičan, način predložim ideju da smo ipak mi ti koji vuku konce - objašnjava Mimi.

Zvuk koji „Podivljam“ donosi podsjeća nas koliko Mimi Mercedez voli koketirati s različitim žanrovima, o čemu rado i govori u svakoj prilici: ’Podivljam’ je još jedna u nizu pjesama u kojima koketiram s nekom vrstom jamajčanskog zvuka, što je moj san još od samog početka karijere, ali se nisam osjećala dovoljno kompetentnom da ga ostvarim – sve do sada. Ova pjesma simbolizira moje umjetničko oslobađanje pa tako ovog puta ne robujem očekivanjima ni što se tiče teksta, ni glazbe, čak ni estetski, što će se vidjeti u spotu - priča Mimi.

U kreiranju „Podivljam“ sudjelovali su i njeni kolege s glazbene scene, pa je trombon odsvirao Nemanja Kojić Coyote: Što se glazbe tiče, zamislila sam neku osnovnu ideju za ovaj projekt, a do ljudi koji su dalje sudjelovali u njemu dolazila sam prilično spontano, kao da su se kockice sklapale baš kako treba, jedna po jedna. Tako sam i potpuno neplanirano imala tu čast da po prvi put surađujem s legendarnim Kojotom.

Mimi Mercedez je početkom travnja predstavila EP pod nazivom „2020“, koji se od današnjeg izdanja razlikuje žanrovski, budući da je u pitanju old school rap, u kojem je uz fantastičan zvuk ispričala svoja iskustva iz prethodne godine i način suočavanja s takvom vrstom izazova.

sound-report.com
sound report

Glazbeni magazin o domaćoj nezavisnoj sceni