Vije-sti

Mike Watt i Il Sogno Del Marinaio u Rijeci

Mike Watt i Il Sogno Del Marinaio u Rijeci

Mike Watt (Minutemen, Firehose, Iggy & The Stooges…) ima novi bend: Il Sogno Del Marinaio i nakon dvije godine ponovno se vraća u Rijeku!

Mike Watt bezvremenski glazbenik, jedan od ponajboljih svjetskih basista stekao je slavu u kalifornijskom punk bendu Minutemen. Neumoran, nezasitan glazbe i dalje svake minute tjera struju u svoje bas pojačalo kroz mnoštvo glazbenih projekata. Dajući ponajbolje od sebe, a opet ostajući vjeran svom britkom, nepredvidljivom i kompleksnom punk-funk sviračkom trademarku.

Il Sogno Del Marinaio, što na talijanskom znači "Mornarov san", trenutni je Wattov glazbeni projekt kojeg uz njega čine Andrea Belfi (bubanj) i Stefano Pilia (gitara). Trio koji se odlučio na putovanje kroz snove, iza sebe već ima album "La Busta Gialla" iz 2009.

Kemija u bendu je besprijekorna, kako na pozornici tako i u studiju, stoga i nije čudno da su se odlučili za još jedan studijski album. Prije nego li ugleda svjetlo dana, počastili su publiku s pjesmom Canto Secondo, prevedenu kao "second song".

Svaki je glazbenik donio svoje pjesme na stol, dajući, na taj način, autentični osjećaj zajedništva pri stvaranju novog albuma. Još jedan zanimljiv projekt  titana basa, koji u svojoj srži sadrži jasne naznake eksperimentiranja, istraživanja i novih glazbenih mogućnosti.

Cijena ulaznica:50kn u pretprodaji, na dan koncerta 70kn

Pretprodaja ulaznica kreće od ponedjeljka, 09.05. a mogu se kupiti u Dallas music shop Rijeka te u sklopu sustava Entrio.hr

sound-report.com
sound report

Glazbeni magazin o domaćoj nezavisnoj sceni