Vije-sti

Metal legende Fates Warning nastupaju u sklopu Zagreb Guitar Showa

Metal legende Fates Warning nastupaju u sklopu Zagreb Guitar Showa

[caption id="attachment_3984" align="aligncenter" width="547"]Fates Warning (promo) Fates Warning (promo)[/caption]

U utorak, 11. studenog, u zagrebački klub Hard Place dolazi Fates Warning, legendarni američki progressive metal bend koji će nastupiti u sklopu festivala Zagreb Guitar Show. Na ovoj europskoj turneji promoviraju svoj posljednji album, Darkness In A Different Light. Ovo će biti njihovo prvo gostovanje u Hrvatskoj, čemu se posebno vesele. Do sada su nama najbliže nastupili u Ljubljani prije par godina.

Fates Warning djeluju od 1982. godine i slove za jedan od najznačajnijih progressive metal bandova. Velik uspjeh postižu sa svojim trećim albumom, Awaken the Guardian,  koji su objavili za Metal Blade Records i koji dolazi do visokih pozicija na top listama. Idući albumi, No Exit (1988.), Perfect Symmetry (1989.) i Parallels (1991.), nastavljaju taj uspjeh.

Nakon mnogo promjena u postavi, dugačkih pauza i neaktivnosti, Fates Warning napokon krajem 2013. godine objavljuje svoj novi, dugoočekivani, jedanaesti studijski album, Darkness in a Different Light, kojim pokazuju kako su još uvijek u samom vrhu progressive metala. Album je producirao gitarist i glavni skladatelj Jim Matheos, miksao dugogodišnji producent Fates Warninga, Phil Magnotti, dok je mastering obavio Maor Appelbaum za Maor Appelbaum mastering u Kaliforniji. Artwork je dizajnirao Conte di San Pietro. Pored standardnog CD i digitalnog download formata, Darkness In A Different Light je također objavljen u 2CD Mediabook izdanju i kao Gatefold 2LP verziji s četiri bonus pjesme. Album je ponovo vratio Fates Warning na visoka mjesta top lista i vratio ih među najzanimljivije i nauzbudljivije progresive metal virtuoze. Kao specijalni gosti na turneji, Fates Warning prati talijanska progressive metal grupa Headless koja dolazi sa Scottom Rockenfieldom (Queensryche, Slave To The System) na bubnjevima i koja promovira svoj posljedni, peti studijski album - Growing Apart.


Početak koncerta je najavljen za 20 sati, a cijena ulaznica u pretprodaji iznosi 120 kuna, dok će na ulazu ulaznice koštati 140 kuna.

Pretprodajna mjesta u Zagrebu: Hard Place – Ul. Hrvatske bratske zajednice 4, Dirty Old Shop – Tratinska 18 (http://www.dirtyoldempire.com/shop/), Dallas Music Shop – Tkalčićeva 7, Dancing Bear – Gundulićeva 7.

Ulaznice je moguće i rezervirati slanjem maila na rezervacije@twilight-mag-mag.net (napisati ime i prezime, pod subject Fates Warning; jedna osoba može dobiti maksimalno 2 ulaznice, a cijena je 120 kuna).

sound-report.com
sound report

Glazbeni magazin o domaćoj nezavisnoj sceni