Vije-sti

Maya Sar objavila spot za prekrasnu jazz-pop baladu

Maya Sar objavila spot za prekrasnu jazz-pop baladu "Ljubav"

Maya Sar, renomirana regionalna pjevačica i kantautorica, predstavlja svoj novi singl i videospot "Ljubav".

 Uvijek drugačija i jedinstvena, a ponajviše autentična u svemu što stvara, Maya je u svoju novu pjesmu "Ljubav" pretočila svoje intimne i istančane emocije i posvetila je svojoj najvećoj životnoj inspiraciji – kćerki Mini. Novim singlom Maya je obilježila nastavak suradnje s diskografskom kućom Croatia Records, s kojom je prošlog tjedna potpisala i ekskluzivni ugovor.

"Pjesma je prizor najsretnijeg životnog trenutka. Napisala sam je kada se rodila moja kćer, pod utiskom bujice nepoliranih, iskonskih emocija. Tako je i snimljena, u dahu, kao live session, sa mojim dragim prijateljima muzičarima. Simbolika je da jedno od značenja imena moje kćerke jeste Ljubav. Ona je moja inspiracija i za pjesmu i za život", ističe Maya koja je na ovoj jazz-pop baladi okupila veoma dojmljiv glazbeni tim. To su prije svega etablirani glazbenici, Mayini dugogodišnji suradnici, Matija Dedić, Dino Šukalo, Dado Marinković, Ante Gelo, Nermin Puškar, Daria Hodnik Marinković, Krešimir Tomec i Henry Radanović. Aranžman i produkcija djelo su Mahira Sarihodžića, koji je neizostavni dio Mayinog kreativnog i autorskog tima, dok glazbu i tekst novog singla potpisuje sama Maya.



Autori videospota su Goran Kovačić i Ilija Pejoski iz LiveShow.rs produkcije. Video je sniman u Ljubljani, u Japan Piano Centru, a osnovna zamisao bila je da prenese ono kako je ova jazz balada i snimana, kao one take live session. "Pjesma i video su artistički minimalizam, koji u prvi plan stavlja ono najvrijednije - iskrenu, iskonsku i neprerađenu emociju majčinske ljubavi koja je bezuvjetna, ali i strepnju, brigu i nadu za lijep i sretan život svog djeteta. 
U nedostatku pravih riječi, jačinu osjećaja sreće, odgovornosti, strepnje, želje i nade za lijep život, nekada je lakše otpjevati nego ispričati", naglašava iskreno Maya, prisjećajući se trenutaka u kojima je nastajala pjesma "Ljubav".
 

Maya Sar svoj je javni imidž od početaka karijere koja traje već više od desetljeća, beskompromisno izgradila na iskrenom pristupu glazbi, dajući se kroz svaku autorsku pjesmu 'do daske', razotkrivajući se često i izvan očekivanja kao umjetnica i žena, kroz svoje stihove i glazbu. Tako su nastali i njeni veliki hitovi "Hvala", "Korake ti znam", "Zar se nismo shvatili", "Naša ljubav, naša kuća", "Nespretno", ali i Mayini mnogi društveno-angažirani projekti u kojima je sudjelovala kao inicijatorica i autorica. Prvenstveno, to je pjesma i projekt "Moj je život moja pjesma", jedna od najzapaženijih regionalnih kampanja o prevenciji raka vrata maternice, a nedavno je predstavila autorsku pjesmu "Vjetar" koja je dio projekta Plan B fondacije, čije je djelovanje usmjereno na pomoć glazbenicima iz regije koji se nalaze u teškim životnim okolnostima.

Kriteriji kojima se oduvijek vodila, naglašava Maya, nikada nisu podrazumijevali kompromis koji bi zadovoljio masu, a da bude nauštrb kvalitete ili stvaralačkog impulsa. A upravo je takav odabir s godinama postao prepoznatljiv pečat njenih pjesama koje, uz to što ih uvijek sklada za sebe, nerijetko sklada i za druge glazbenike. Među njima su i Zdravko Čolić, Jelena Tomašević, Jacques Houdek, Tereza Kesovija, Karolina Gočeva i mnoga druga zvučna imena regionalne glazbene scene. A nakon vrlo uspješne koncertne turneje "Maya Sar - Live in Theatre" Mayu ove godine ponovno očekuje radno ljeto i koncerti širom regije.

sound-report.com
sound report

Glazbeni magazin o domaćoj nezavisnoj sceni