Vije-sti

Massive Dub Attack uz Dubble, Tiberias Towa, Homegrown Sound i Digitron

Massive Dub Attack uz Dubble, Tiberias Towa, Homegrown Sound i Digitron

Autonomni kulturni centar Attack u suradnji s Just Dubwise-om najavljuje za 27.5. novu sound system poslasticu, Massive Dub Attack, za sve ljubitelje DIY ozvučenja! Bassno i posve jasno ispred velika zvučna zida prvih balkanskih dub militanata, uz gostovanja iz Engleske i lokalnu podršku:

Večer ćemo započeti s Homegrown Sound-om koji je osnovan 2011. godine kada je prvi put nastupao u Mastersu na tadašnjem Bass Masters programu(današnji reggae utorak). Uz redovne setove počeo je i organizirati Roots to Dub(step) večeri u Attacku koje su prerasle u Just Dubwise koji se održava i danas. Tokom godina ugostili su O.B.F. sound system, Iron Dubz, Riddim Tuffa, Haspar, Vibronics, a planovi za buducnost nikada se ne prestaju kuhati! 2016. je bitna godina jer se soundu kao MC pridružila Mia koja svojim vokalom dodatno oplemenjuje selekciju, a započeo je i rad Just Dubwise radio emisije na radio Attacku. 
Tiberias Towa Sound System je osnovan 2010. u Veroni. Sastoji se od 5 članova, od kojih su 3 selektora(Isaiah P, Jack Mystikal and THCiccios) i 2 producenta (MGDK and Kilimanzion). Njihov glazbeni izričaj varira od starog rootsa, preko UK duba pa sve do najmodernijih digitalnih dubova koji ih i inspiriraju za njihovu glazbenu produkciju.. Kroz svoji uporni i konstantni rad u studiu stvorili su i prepoznatljiv zvuk pa se time proširilo i ime Tiberias Towa po cijeloj Europi. To im je omogučilo nastupe po Francuskoj, Njemačkoj, Austriji, Švicarsko i Slovenij, a ovom prigodom dolaze i u Hrvatsku! Tokom godina su isproducilirali dovoljno traka da nas počaste jednim strictly dubplate setom!
Slijedi nam još jedan live act! Dubble nastaju raspadom Radikal Dub Kolektiva kao duo koji donosi eksplozivnu kombinaciju duba i elektronike, miksajući teške bassove s analognim sintovima, melodikom, ugodnim vokalima, stvarajući neobičnu zvučnu kulisu orginalnog pristupa sviranju duba. Na vlastitom labelu, Dub Tunnel Records, su izdali 4 izdanja na 10” vinilu, a na izdanjima su surađivali sa vokalima kao štu su Echo Ranks, Molara, Danman i velikanom reggae scene, Earl 16-om! Njihovo prvo izdanje, Freedom Fighter sa Echo Ranksom, je vrtio i veliki Jah Shaka na svojem sound systemu!
I za kraj DIGITRON sound system, prvi balkanski sound koji već čitavo desetljaće razvaljuje Zagreb i sve ostale gradove diljem Europe. Ove godine su bili vrijedni pa su nam zakuhali čak 2 izdanja, 7” sa Dan I-em na njemačkom Lion’s Den labelu i Dub Swap EP sa Brainless soundom za francuski ODG label. Nakon meksičke turneje, dečki su spremni za još jedan session kojim će kao i uvijek prodrmati Mediku do temelja svojom teškom dub selekcijom. 
Ulaznice će se moći kupiti na ulazu kluba po cijeni od 40,00 kn. Napomenuti ćemo da je ulaz limitiran stoga nam pošaljite ime i prezime uz naziv programa na: klubattack@gmail.com ukoliko želite biti sigurni da Vas ulaznica čeka.

sound-report.com
sound report

Glazbeni magazin o domaćoj nezavisnoj sceni