Vije-sti

Marko Brecelj u istom danu daje dva koncerta u zagrebačkom MM-u

Marko Brecelj u istom danu daje dva koncerta u zagrebačkom MM-u

U subotu, 5. ožujka, u MM-centru zagrebačkog SC-a, slovenski kantautor Marko Brecelj održat će dva različita, ali i slična nastupa. "Publici budućnosti" počinje u 18 sati, dok "U penziji" počinje u 21 sat.

Nakon redovne subotnjojutarnje javne vježbe žicanja na koperskoj tržnici, Marko Brecelj (sam svoj roadie i tonac) će izvršiti poslijepodnevno-večernju prijateljsku ofenzivu na Zagreb i to s dvije različite, ali i slične priredbe u MM-centru SC-a.

U 18 sati, na rasporedu je nastup imenovan "Publici budućnosti" (oko 60 min.), namijenjen ponajprije djeci, a u 21 h - priredba "U penziji" (oko 120 min.), namijenjena ponajprije starijima od 16 godina, publici prošlosti i sadašnjosti. Poklonici i znatiželjnici svih uzrasta dobro su došli na oba programa.

"Publici budućnosti", Breceljevim riječima:  

"Besplatni multimedijski performirani i agitacijski kulturno obrazovni program za naprednu djecu koja mogu doći i bez pratnje roditelja.

Program:
1. Uvod: predstavljanje, tko sam Marko Brecelj i što mogu očekivati od kratkog programa; 5 min. s protirokovalnikom (protivrukovaonikom).

2. Akustični kantautor: sjedi na stolcu koji je na stolu, djeca i drugi konzumenti
programa trebaju prići što bliže izvoru zvuka, odnosno nastupajućemu.

Pjesme: "Naše malo dijete", "Biosi", "Parada" (s video projekcijom prijevoda).

Sve pjesme izvest će s 30 do 60 sekundnim objašnjenjima.10 min.

3. Žicanje: performirano predavanje o žici, demonstracija rezanja žice, odnosno proizvodnje turističkih suvenira i pokušaj izvođenja škole dodirivanja i rezanja. 10 min.

4. Elektroakustični kantautor: stoji na podu među zvučnicima, pjeva u mikrofon, iza njega pojačalo na stolcu.

Pjesme: "Trotoari", "Radojka" (s video projekcijom nadnatpisa), "Kod Ljube Trovača".

Sve pjesme izvest će s 30 do 60 sekundnim objašnjenjima. 10 min.

5. Komentirana video projekcija sa snimanja filma "Brojanje u jesen" ("Štetje v jeseni", izveden  15. prosinca  2015.). 5 min.

6. "Svuda ljudi, svuda zastave", otpjevanootplesana bjelačka duhovna pjesma s mikrofonom bubicom.3 min.

7. Škola aplauza Zlatnog doba: uključuje grupno puhanje balona zlatne boje i nešto (vidjet ćete što) s EU NATO žicom. 5 min.

8. Aplauz Zlatnog doba, najviše 5 sekundi

Izmjene programa moguće.
Od odraslih bez vlastite ili posuđene djece tražimo 15 kn."

Nakon stanke, večernji dio subotnje prijateljske ofenzive nastavlja se i zaključuje multimedijskom agitkom "U penziji", namijenjenoj publici sadašnjosti i prošlosti (16+). Sadržaji su slični, ali različiti.

"Parada", II. Gimnazija, Maribor, 2015.:

Marko Brecelj: "Dvosatna multimedijska performirana koncertna agitka za radoznale, imućne (30 kn) i izdržljive sadrži akustični i elektroakustični kantautorski dio, pjevano plesani niz bjelačkih duhovnih pjesama uz pomoć štapa, komentirane projekcije svježeg mekog terorizma, izložbu Palmodara (kalendara sa palmama), demonstraciju uz dijeljenje granične žice rezalice i čašćenje prisutnih istarskim refoškom, malvazijom i tolminskim sirom. Na kulturnom događaju, koji omogućuju i Ustanova nevladinih udruga polja mladih Pohorski bataljon i Društvo prijatelja umjerenog napretka, velikodušnima ćemo darivati DVD "Samospevi" koji je prikladan za izbacivanje gostiju iz kuće."

Ulaz na program "Publici budućnosti" je slobodan za djecu i njihove roditelje/pratitelje. Za odrasle bez djece naplaćuje se 15 kn. Ulaz na program "U penziji" stoji 30 kn. 

sound-report.com
sound report

Glazbeni magazin o domaćoj nezavisnoj sceni