Vije-sti

Mangroove predstavili singl

Mangroove predstavili singl "Nešto veće od nas"

Mangroove predstavlja zadnji singl s albuma "Srce" kojim najavljuju veliki koncert u Tvornici kulture. Nakon što je album pobrao lovorike kritike, Mangroove servira novu poslasticu, a radi se o animiranom spotu za pjesmu "Nešto veće od nas".

Željka Veverec kaže kako je ovo "Jedna od najstarijih stvari na albumu, jer smo je napravili još negdje 2011., ali je tek sada našla svoj pravi oblik i aranžman. Da pjesma zaživi u punom sjaju pomogli su nam gosti - Mak Murtić na saksofonu, Miron Hauser na trombonu i Danijel Hršak na  trubi. Nešto veće od nas plemenska je mantra - u kojoj pokušavamo prijeći ono vidljivo, materijalno te osjetiti i razumijeti ono neopipljivo, nevidljivo. Šum, sjena, osjećaj...pokušavamo uhvatiti neuhvatljivo i shvatiti neshvatljivo. Spot je osmislio i u potpunosti realizirao Dalibor Barić koji je svojom animacijom pjesmu uistinu digao na jednu novu razinu, a to je ujedno i prvi u potpunosti animirani spot za Mangroove i prava mala vizualna poslastica."

Autorski dvojac i ovoga puta su Željka Veverec i Toni Starešinić, tekst potpisuje Željka dok je za aranžman zaslužan Toni.

Mangrooveu će se na pozornici pridružiti i Mirela Priselac Remi, zbor Čipkice, saksofonisti  Mak Murtić i Mario Bočić, trubač Danijel Hršak te trombonisti Miron Hauser i Luka Žužić.

Perjanice hrvatskog neo soul/popa popeti će se na pozornicu zagrebačke Tvornice kulture u četvrtak 28. veljače te predstaviti novi album. Ulaznice po cijeni od 40 kuna nabavite u Tvornici kulture, na Entrio.hr ili Entrio prodajnim mjestima do 27. veljače, dok će na dan koncerta cijena iznositi 50 kuna.

sound-report.com
sound report

Glazbeni magazin o domaćoj nezavisnoj sceni