Vije-sti

Makedonski nu-jazz sastav Sethstat u KSET-u

Makedonski nu-jazz sastav Sethstat u KSET-u

Sethstat je najstariji nu-jazz sastav iz Makedonije koji još od 1990. godine djeluje bez prekida, a pet godina od zadnjeg nastupa u Zagrebu, 14. siječnja stiže ponovno u KSET.

Premda se oni sami ne bi nazvali jazzerima, mogli bi se sasvim solidno uklopiti u ovaj žanr koji tolerira najviše slobode u stvaranju i s razumijevanjem prihvaća kombinacije koje na prvu ruku mogu zvučati oprečno. Sethstatov moderan punk jazz stvaran je i nadograđivan niz godina, a motiviran tradicionalnom glazbom u koju se nesmetano uplela urbana kultura te popunila narodne ritmove i melodije zbog kojih im muzika ipak zadržava snažan makedonski karakter. Dinamični i zamršeni aranžmani isprepleteni funk ritmovima te bas linijama, popunjeni su kvalitetnom brass sekcijom, klavijaturama i synthom. Interesantno i s lakoćom šaraju među žanrovima te iznenađuju svačija očekivanja za uobičajenom strukturom. Na taj način svaki performans čine unikatnim i itetkako vrijednim slušanja.
Trenutnu postavu Sethstata čine Vladan Drobicki na trombonu, Vasko Bojadziski na saksofonu, Pance Bujukliev na synthu, klaviru i harmonici, Pavel Drobicki na bas gitari i Goce Naumov na perkusijama.

Iza sebe imaju čak šest albuma od kojih su zadnjeg pod nazivom "Petite Cinématique" izdali 2013. godine za Oda Connexio, a ove godine su ostvarili suradnju s Mirkom Popovom i Nikolom Kodjabashijem na albumu "Se Plasham Od Makedonci" kojeg su izdali za PMG Recordings. Pjesma "MVP" s njihovog trećeg albuma svojevremeno se pronašla i na vrhu top 200 ljestvice na renomiranom portalu All About Jazz.

Do sada su ostvarili suradnju sa mnogim uglednim organizacijama poput Skopje Jazz Festival, Bagi Records, Radio Jazz FM, 20th Century Music Festival - Synthesis, European Youth Music Festival, Belgrade Summer, Zagreb Jazz Festival, Sarajevo Jazz Festival.

IZLOŽBA – Tea Jurišić
Tea Jurišić rođena je 1991. godine u Munchenu, a trenutno živi na relaciji Zagreb – Brela – Baška Voda. Studentica je diplomske godine Grafike, na Akademiji likovnih umjetnosti u Zagrebu, pod vodstvom profesora i mentora Siniše Reberskog. Bavi se slikarstvom, crtežom, fotografijom, koje naposlijetku pretvara u ilustraciju te sve češće u strip. Početak diplomske godine provela je na umjetničkoj rezidenciji Glo'Art u Belgiji. Imala je desetak skupnih izložbi, od kojih je potrebno posebno istaknuti ''Who Art You4'' na Milano Expo u Italiji 2015. godine, kao i njenu prvu samostalnu izložbu u Voncimeru - Oris kući arhitekture, pod nazivom ''Dramatic Mythologies'' u Zagrebu 2015.
Karte po pretprodajnoj cijeni u iznosu od 35 kuna možete kupiti u KSET-u dok će cijena karte na dan koncerta iznositi 45 kuna. Za studente cijena karte na ulazu iznosi 25 kuna.
Sa sobom je potrebno imati člansku iskaznicu KSET-a. Zelenu iskaznicu nabavite na ulazu (5 kn) ili preko dana na šanku KSET-a (0 kn).

sound-report.com
sound report

Glazbeni magazin o domaćoj nezavisnoj sceni