Vije-sti

M.O.R.T. i ZAA u pjesmi

M.O.R.T. i ZAA u pjesmi "Ne odustajem"

Zahvaljujući Demofestu, bendovi M.O.R.T. i ZAA su napravili prvu zajedničku pjesmu pod nazivom "Ne odustajem", za koju je snimljen i prateći video-spot. Pjesma "Ne odustajem" kombinira sirovu punk rock energiju po kojoj je M.O.R.T. poznat, s puhačkim i ska elementima grupe ZAA, obogaćenim raskošnim vokalom Sanje Vučić iz ovog benda.

Podsjećamo, ZAA i M.O.R.T. su dobitnici nagrada Demofesta, a važe za veoma uspješne bendove čije vrijeme tek dolazi.

Pjesma "Ne odustajem" nastala je u čast 10. rođendana Demofesta koji se ove godine održava od 20. do 22. srpnja na banjalučkoj tvrđavi Kastel, a tu je da podsjeti kako ovaj festival već desetljeće ne odustaje od ideje da predstavi autorske bendove cijele regije.. Također, poruka pjesme se potpuno uklapa u viziju i ideju Demofesta da se treba voditi isključivo kvalitetom i nikada ne odustajati od svojih snova.

"Mislim da smo napravili odličan posao kada je u pitanju spajanje zvuka naša dva benda, s obzirom da smo na raspolaganju imali svega nekoliko dana za snimanje pjesme. Osnovna ideja je bila da se naprave međusobne obrade pjesama bendova, ali smo kasnije sa predstavnicima festivala odlučili da napravimo pjesmu od nule. Ovo je svakako moment u karijeri kad osjetiš katarzu 12 ljudi, ono što rastafarijanci zovu 'One Love'", kažu iz ZAA.

"Prije Demofesta M.O.R.T. je bio na bezglavoj turneji po bespućima bivše države, a nakon što smo pobijedili dobili smo priliku da tu turneju ne zaustavimo nikad. To prijateljstvo između Demofesta i M.O.R.T-a od tada raste iz dana u dan, toliko da smo imali priliku napraviti pjesmu festivalu s bendom ZAA. Hvala mu na tome", navode iz grupeM.O.R.T.

I pjesma i spot su snimani u Banjaluci. Spot potpisuje produkcijska kuća Bosonoga iz Banjaluke, a za režiju je bio zadužen Saša Hajduković.

sound-report.com
sound report

Glazbeni magazin o domaćoj nezavisnoj sceni