Vije-sti

Luce gošća na koncertu Sare Renar u Tvornici

Luce gošća na koncertu Sare Renar u Tvornici

[caption id="attachment_2065" align="aligncenter" width="547"]Luce © Luka Nižetić Luce © Luka Nižetić[/caption]

Posebna gošća, u ulozi predizvođačice na koncertu Sare Renar u Tvornici kulture 26. rujna, bit će izuzetno talentirana mlada glazbenica Luce koja se javnosti predstavila s pjesmom “Možda mi”.

Luce je za tu pjesmu napisala glazbu, dok iza teksta stoji renomirana Ines Prajo poznatija po suradnji s Meritas, Massimom i Jelenom Radan, a za aranžman i produkciju je zaslužan Zvonimir Dusper - Dus. Pjesma, koja je ujedno i početak njezine glazbene afirmacija, u kratkom je roku osvojila veliki broj slušatelja, ubrzo potom i visoke pozicije na domaćim radijskim top listama.

Luce je jednostavna, skromna, naoko povučena, a opet energična dvadesetšestogodišnjakinja, diplomirani enolog koja, kako kaže, se hobistički oduvijek bavila pjevanjem, ali je tek nedavno shvatila kako je to ono na čemu uistinu želi ozbiljno raditi. Njezina moćna, ali opet melankolična vokalna interpretacija, prema komentarima na njenom Youtube kanalu, dovodi slušatelje do rubnih emocija. I sama je malo zatečena svime onime što se oko nje događa posljednjih mjeseci i reakcijama koje je među ljudima pobudila pjesma “Možda mi” no, ne prepuštajući ništa slučaju, u studiju marljivo radi na svom albumu prvijencu na kojem će se, uz njen autorski rukopis, naći i pjesme drugih autora, među kojima i jedna od Aljoše Šerića.

Već krajem rujna predstavit će svoj drugi singl “Krug” za koji sama ističe: “Ova melankolična i molska pjesma, koju ću imati prilike premijerno predstaviti 26.09. u Tvornici u sklopu koncertne promocije albuma moje kolegice Sare Renar, nastala je u suradnji s Vinkom Ergotićem s kojim udruženim snagama potpisujem glazbu i tekst, a koja se stilski i žanrovski naslanja na “Možda mi”. Svojim prizvukom asocira na neke skladbe minulih vremena, evocirajući emocije i uspomene kojih se možemo prisjetiti, ali ih nikad vratiti. Ovom prilikom se zahvaljujem Sari Renar, čiji rad iznimno cijenim, što me pozvala da budem uvod u njezinu koncertnu promociju albuma te sam sigurna kako će to biti večer iskrenih ženskih emocija.”

Luce je također dio alternativnog folk/blues benda Nellcote koji ćete moći slušati 24. rujna u Vintage Industrial Baru u sklopu programa Good Vibrations.


[caption id="attachment_3526" align="aligncenter" width="547"]Kliknite za sudjelovanje u nagradnoj igri Kliknite za sudjelovanje u nagradnoj igri[/caption]

Ulaznice za koncert Sare Renar

Ulaznice su u pretprodaji po cijeni od 25 kn, dok će na sam dan koncerta cijena iznositi 30 kn.

Kupiti se mogu na službenim prodajnim mjestima:

Tvornica kulture (Ljudevita Posavskog 1)

Aquarius CD shop, Varšavska 13

Dirty Old Shop, Tratinska 18

Entrio – www.entrio.hr

sound-report.com
sound report

Glazbeni magazin o domaćoj nezavisnoj sceni