Vije-sti

LP Duo nastavlja nas voditi izvan granica stvarnosti novim singlom „Coast”

LP Duo nastavlja nas voditi izvan granica stvarnosti novim singlom „Coast”

Nakon singla „Up To The Hills“, jedan od najznačajnijih skladateljsko-klavirskih dvojaca suvremene klasične glazbe na Balkanu i šire, dobitnici mnogobrojnih nagrada i glazbeni inovatori, Sonja Lončar i Andrija Pavlović kao LP Duo predstavljaju novi singl „Coast“ koji donosi još bliži uvid u njihovo nadolazeće drugo studijsko izdanje „Dead Sea“.

Nova pjesma jedna je od 11 skladbi s albuma koje prate priču dvoje putnika u potrazi za smislom. „Coast“ je odsad dostupan na svim glazbenim platformama: https://lpduo.lnk.to/Coast

Najnježnija od svih obala u konstantnom preplitanju klavira i syntheva. Vodeća, nostalgična tema putujućih glazbenika vodi nas do srednjeg, uzburkanijeg djela i priprema nas za još snažniji povratak tematskog materijala. Mekoći u uvodu i završetku skladbe pomaže upotreba Rouds instrumenata“, kažu autori o svom novom singlu. Novu pjesmu - kao i prethodnu - prati atmosferični spot iza čije režije stoji Laslo Antal.

LP Duo na iščekivanom novom albumu (najavljenom za 3. lipnja) stvara karakterističan novi zvuk u kome se mogu čuti odlike mnogih predaka njihovog glazbenog usmjerenja, među kojima su Erik Satie, The Doors, Michael Nyman, Ryuichi Sakamoto, Yann Tiersen, Nils Frahm, Daft Punk i mnogi drugi.

Album je nastajao u našem studiju u Beogradu u razdoblju tijekom kojeg su naša introspekcija i kreativnost bile na vrhuncu. U onoj mjeri u kojoj se cijeli svijet umirio i čekao da se Zemlja nastavi okretati na isti način kao i prije, naša podsvijest je odlučila da se, dijametralno suprotno zakonima klasične fizike, ubrzano prelijeva i svakodnevno isporučuje velike količine novih harmonija i melodija. Jasno nam je bilo odmah da je razvojni put pojedinca očigledno često u potpunoj suprotnosti sa onim kuda se kreće civilizacija. Uslijed ovog olakšavajućeg saznanja, neizbježan je osjećaj velike usamljenosti, ali i nada da je integrirani pojedinac upravo taj jedan otok i pokretačka snaga u mrtvom moru sila koje gravitiraju generalnoj rutini“, kažu Sonja Lončar i Andrija Pavlović o svom novom izdanju.

sound-report.com
sound report

Glazbeni magazin o domaćoj nezavisnoj sceni