Vije-sti

Letarg prije Artan Lili u Tvornici

Letarg prije Artan Lili u Tvornici

Artan Lili, beogradski noise-pop band, dolazi u zagrebačku Tvornicu kulture u petak 22. travnja u sklopu promocije debitantskog uratka i vinilnog izdanja albuma. Kao predizvođač nastupit će kantautor Letarg.

Letarg je kantautor Bruno Antolić koji s uigranom koncertnom ekipom (Ivan Horvatić, Karlo Cmrk i Rajna Hraščanec), u tipičnoj rock formaciji, na prirodan i energičan način interpretirata svoje pjesme. Radi se o pop pjesmama koje istovremeno pokušavaju svojom jednostavnošću natjerati na ples te iznenaditi svojom kreativnošću i lucidnošću. Debitantsko izdanje "Paravan" iz 2014. odiše starim, reskim i sirovim zvukom koji se provlači kroz moderno skladane pjesme. Početkom ove godine s koncertnom ekipom izbacuje "Faze Budnih Sanjara", a za razliku od debitantskog uratka, radi se o konceptualnom izdanju gdje svaka pjesma predstavlja jednu fazu tijekom prekida veze. Izdanje krase melodični pop rock aranžmani koji koketiraju s post punk energijom. Sva izdanja rađena su na principu DIY kulture gdje samu produkciju, mix i mastering potpisuje Letarg, dok u aranžmanima sudjeluje i njegova koncertna ekipa.

Artan Lili u zagrebačku Tvornicu dolaze u sklopu promocije istoimenog debitantskog albuma, kao i njegovog vinilnog izdanja. Prepoznatljiv i zarazni  noise pop zvuk benda, odličan vizualni identitet i tekstovi koji su angažirani, nježni i razumljivi, te nikako površni, čine Artan Lili.

Bend se ustalio u postavi Romana Kasumović – glas, Dragan Knežević – gitara, Marko Ajković – bubanj i Bojan Slačala – bas i glas. Artan Lili postoji od 2013. godine, a već je prvim singlom “Džoni” grupa stavljena pod povećalo.

U travnju 2014. kreću u u objavljivanje svog prvog albuma s 12 pjesma koje tijekom određenog vremenskog perioda objavljuju kao prvi istoimeni album u formi singlova i to preko bandcamp platforme. Ovakvu sukcesivnu metodu objavljivanja singl po singl u suvremenom izdavaštvu smatraju svojom inovacijom i time osuvremenjuju zastarjeli oblik izdavanja albuma. U međuvremenu snimaju preostala četiri singla s producentom Petrom Rudićem, singlom i spotom „Ako stanemo tu“ Artan Lili osvajaju publiku u regiji, a završetak albuma označio je posljednji singl "Moja stvar" objavljen u listopadu 2015. 

Svojim singlovima osvajaju prva mjesta svih bitnijih radijskih i TV top lista u zemlji i regiji. Najzanimljiviji je plasman singla "Ako stanemo tu", koji je kao odmah kao novitet zasjeo na prvo

mjesto liste Diskomera Studija B, što je do tada prije njih pošlo za rukom samo Bijelom Dugmetu, Ekatarini velikoj i grupi Kal.

Artan Lili u Tvornicu dolazi na krilima debitantskog albuma koji ih je stavio pod povećalo regije. Nastavak na to je i novi autorski rad, a objavljen je prvi singl i spot s drugog nadolazećeg albuma "New Deal", pjesma "Ono što te neće", u audio produkciji Gorana Crevara i režiji Staše Tomića.

Ulaznice: u pretprodaji iznose 35 kn, a na dan koncerta  50 kn.

Službena prodajna mjesta:
Tvornica kulture, Ljudevita Posavskog 1
Aquarius CD shop, Varšavska 1
Dirty Old Shop, Tratinska 18
Prodajna mjesta Entrio.hr i www.entrio.hr
Organizator koncerta je Tvornica kulture.

Filip Bušić
Filip Bušić

Osnivač portala, urednik, fotograf, novinar, - "Where words fail, music speaks."