Vije-sti

Letarg i Mađari The Immigrants predstavljaju svoje albume u KSET-u

Letarg i Mađari The Immigrants predstavljaju svoje albume u KSET-u

U srijedu, 30. ožujka, u KSET-u će se održati 2 promocije albuma. Letarg promovira svoje novo izdanje "Faze budnih sanjara", dok će im podršku pružiti mađarski The Immigrants sa svojim albumom "I Need Help".

Letarg je kantautor Bruno Antolić koji s uigranom koncertnom ekipom (Ivan Horvatić, Karlo Cmrk i Rajna Hraščanec) u tipičnoj rock formaciji, na uvjerljiv, prirodan i energičan način interpretira svoje pjesme. Radi se o pop pjesmama koje istovremeno pokušavaju svojom jednostavnošću natjerati na ples te iznenaditi svojom kreativnošću i lucidnošću.

U listopadu 2014. godine izlazi debitantsko izdanje "Paravan" koje odiše starim, reskim i sirovim zvukom koji se provlači kroz moderno skladane pjesme. Ovakva je formula plod produkcije i masteringa koje potpisuje sam Letarg. U ožujku ove godine izlazi drugo Letargovo izdanje, "Faze Budnih Sanjara". Radi se o konceptualnom izdanju u kojem svaka pjesma predstavlja jednu fazu tijekom prekida veze. Produkciju, miks i master potpisuje Letarg koji je ujedno i autor glazbe i tekstova, dok Ivan Horvatić, Karlo Cmrk i Rajna Hraščanec potpisuju aranžman.

Oba izdanja dostupna su na besplatnom downloadu preko Letargove bandcamp stranice.

The Immigrants su progresivni space/indie rockeri iz Pečuha. Članovi benda su Adorio Badrić (bas i glavni vokal), Szabolcs Sapi (gitara i vokali) i Balazs Karolyfi (bubnjevi i vokali). Bend je postao popularan nakon nastupa u jednom reality showu jer su nakon istog krenuli s brojnim koncertima po Mađarskoj. 2013. izbacuju prvi album "Best of Immigrants" koji odlično prolazi doma i u regiji te bend kreće i s internacionalnim nastupima. Svirali su u Sloveniji, Austriji, Srbiji, BiH, a ovo će im biti 4. koncert u Hrvatskoj. Od većih koncerata, dečki su nastupali na Szigetu i u kultnom A38. Ove godine izbacuju album "I Need Help" te, u sklopu promotivne turneje, dolaze u KSET.

sound-report.com
sound report

Glazbeni magazin o domaćoj nezavisnoj sceni