Vije-sti

Lady Gaga s gostujućim glazbenim zvijezdama predstavila remix album „Dawn Of Chromatica“

Lady Gaga s gostujućim glazbenim zvijezdama predstavila remix album „Dawn Of Chromatica“

„Dawn Of Chromatica“, dugoočekivani remix albuma „Chromatica“ popularne Lady Gage projekt je s 14 pjesama čije su novo ruho kreirali Ashnikko, Dorian Electra, Bree Runway, Charli XCX i drugi. „Dawn of Chromatica“ službeno je predstavljen 3. rujna te je dostupan na glazbenim servisima.

„Pozivam vas da plešete uz ovaj album koji je posveta mladim umjetnicima diljem svijeta“, napisala je Lady Gaga na Instagramu, „Umjetnici su to koji vide i osjećaju svijet i te osjećaje unose u nešto veće od svih nas: glazbu. S ljubavlju, LG.”

„Dawn of Chromatica“ donosi nove vizije pjesama pjevačičinog šestog studijskog albuma, „Chromatica“ objavljenog prošlog ljeta. Riječ je o glazbenom projektu u kojem je Lady Gaga u potpunosti zaronila u čisto dance-pop carstvo svojeg zvuka u istraživanju kojeg su joj se pridružili brojni gosti. Remikse najpoznatijih singlova s originalnog izdanja, „Stupid Love“„911“ i „Rain On Me“ na kojem se Gagi pridružila Ariana Grande, potpisuju Coucou ChloeArca i Charli XCX s A.G. Cookom dok su pjesmu „Sine From Above” na kojoj gostuje Elton John za „Dawn of Chromatica“ remiksirali Chester LockhartMood Killer & Lil Texas.

Suradnici najnovijeg Gaginog projekta ne skrivaju svoje oduševljenje te je tako Bree Runway iskustvo sudjelovanja opisala kao „ostvarenje sna“, dok Planningtorock ističe: „Ne znam s čim bih počeo kako bih opisao koliko sam ponosan i počašćen što sam radio remiks za takvu legendu i što sam se našao u društvu umjetnika koje volim i kojima se duboko divim.”

Tijekom rada na ovom zamamljivom glazbenom projektu Lady Gaga ponovo je surađivala s istaknutim producentom Bloodpopom koji je prethodno producirao niz pjesama na Gaginom albumu „Joanne“ iz 2016. godine.

„Dawn of Chromatica“ popis pjesama:

 1. “Alice (LSDXOXO Remix)”
 2. “Stupid Love (Coucou Chloe Remix)”
 3. “Rain on Me (Arca Remix)” with Ariana Grande
 4. “Free Woman (Rina Sawayama & Clarence Clarity Remix)”
 5. “Fun Tonight (Pabllo Vittar Remix)”
 6. “911 (Charli XCX & A. G. Cook Remix)”
 7. “Plastic Doll (Ashnikko Remix)”
 8. “Sour Candy (Shygirl & Mura Masa Remix)” with BLACKPINK
 9. “Enigma (Doss Remix)”
 10. “Replay (Dorian Electra Remix)”
 11. “Sine From Above (Chester Lockhart, Mood Killer & Lil Texas Remix)” with Elton John
 12. “1000 Doves (Planningtorock Remix)”
 13. “Babylon (Bree Runway & Jimmy Edgar Remix)”
 14. “Babylon (Haus Labs Version)”
sound-report.com
sound report

Glazbeni magazin o domaćoj nezavisnoj sceni