Vije-sti

Koprivnički Grinded Grin izdao svoj drugi album ove godine

Koprivnički Grinded Grin izdao svoj drugi album ove godine

Nakon albuma "Mellifluous" izdanog u ožujku, stiže i novo izdanje.

Nakon albuma "Mellifluous" iz ožujka, na kojem je sviralo troje od iste ekipe s dodatkom Ukrajinca Artura Lenivenka i Argenitnskog Agustín Nieta na klaviru i saksofonu, Aleksandar Vrhovec koji je zadužen za gitaru, produkciju i mix na posljednjem, najnovijem albumu "Sweven" okupio je po prvi puta kompletni Grinded Grin s Koprivničkim glazbenicima. Uz Karla Cmrka na bassu i Igora Vidakovića na bubnju pridružili su mu se i Vedran Momčilović na saksofonu te koprivnička legenda jazza Marin Hraščanec na klaviru (synth, rhodes). Album je fuzija improviziranja kroz blues, jazz pa čak i avantgardu, pogotovo na posljednjoj "Goya Divert" na kojoj su instrumente zamijenili Cmrk i Vrhovec.

Album je snimljen 26. prosinca 2019. u "jednom tejku". Mastering je odradio Amerikanac Nathan Reiner, a album je izdan kroz Olde Scratch Records label. Album artwork su na oba ovogodišnja albuma odradili Aleksandar i Dragana Veselić.

Ovo je peto ovogodišnje izdanje (uz Mycenu, Acid Hags i Vrhovec/Matsumoto) za Olde Scratch Records, a u planu ih je još nekolicina za ovu godinu. Albume je moguće poslušati, na YouTube, ili besplatno skinuti na bandcampu. Isto tako dostupni su na svim streaming platformama.
https://grindedgrin.bandcamp.com/music
https://youtu.be/nuDtNppAnic

sound-report.com
sound report

Glazbeni magazin o domaćoj nezavisnoj sceni