Vije-sti

Kiša metaka u Tvornici kulture

Kiša metaka u Tvornici kulture

Splitska Kiša metaka vraća se sa svojim hip-hopom u Tvornicu Kulture u subotu 25. travnja, kako bi promovirali aktualan album “Folder 2”.

 Prije godinu dana bend je svoj debut također predstavljao u Tvornici I koncert je tada zbog velikog interesa prebačen u Veliki pogon, a Kiša metaka je u kratkom periodu postala koncertna senzacija koja ima redovito rasprodane nastupe. Njihovi tekstovi su puni kriminalnih i crnohumornih tema, a na svakom nastupu pokazuju da su kraljevi rima, teških beatova i gangsta rapa.

 Kiša metaka je sastavljena od ekipe prijatelja koji čitavo desetljeće rade zajedno u raznim formacijama, a to su Papi Batina, Vojko Vrućina, Kid Rađa, Krešo Benghazi, Oreb i DJ Vrh, a ubrzo su izrasli u novi standard hip-hopa ovog područja. Oni su inovatori zaslužni za stavljanje Hrvatske na kartu gangsta rapa s trakama poput “Još trčimo ulice” i “Umorim te u baloneru”, ili pak “Krek kuća” koja je na debi albumu Đječaka “Drama”, kao i “Cigan” koja se našla na albumu Dječaka “Istina” gdje se Kiša metaka prvi put spominje kao entitet.

 U zadnjih godinu dana odradili su brojne festivale, brucošijade, koncerte, a zasigurno njihov najveći nastup je nedavno gostovanje na koncertu Brkova u Domu sportova. Upravo je singl s drugog albuma, “Miješano meso”, potvrda prijateljstva između Shamse iz Brkova i ovih Splićana. “Folder 2” je objavljen u prosincu 2014. i u nepuna 24 sata je skinut preko 3000 puta, što objašnjava da svi fanovi “Oće još”. Osim Shamse 69 iz Brkova, na albumu gostuje i Prti Bee Gee, na njihovom hit singlu “Apartman”,  a među uratcima su i “Jaketa”, “Crni fondovi” ili pak “Pljačkam turiste”.

 Prvi album, naslovljen jednostavno ‘Kiša metaka’, objavljuju sami kao online izdanje u ožujku 2013., te on preko noći postaje kultni naslov sa stvarima poput “Konan” preko gastarbajterskih “Drei Millionen” te istinitih “Mejaša” i “Pazara”, a o popularnosti svjedoče njihovi dosadašnji nastupi po cijeloj zemlji koje nerijetko rasprodaju.

Live postavu Kiše metaka čine Vojko Vrućina iz skupine Đječaci, Krešo Benghazi, Oreb i DJ VRH, član Loopjunkies kolektiva, drum n’ bass producent i DJ s nizom stranih izdanja i dugačkim stažom nastupa po Europi. Tri MC-a i jedan DJ formula je za pravi hip hop nastup i kvalitetan koncert nakon koga publika traži bis i dobije ga.

Ulaznice u pretprodaji iznose 40 kn, dok će na dan koncerta za ulaznicu trebati izdvojiti 55 kn. Ulaz na after party u Malom pogonu je 20kn.

 

Službena prodajna mjesta:

  • Tvornica kulture, Ljudevita Posavskog 1
  • Aquarius CD shop, Varšavska 1
  • Dirty Old Shop, Tratinska 18
  • Prodajna mjesta Entrio.hr i entrio.hr
  •  

 

Organizator Kiše metaka je YEM.

sound-report.com
sound report

Glazbeni magazin o domaćoj nezavisnoj sceni