Vije-sti

King Gizzard & The Lizard Wizard predstavljaju singl “The Dripping Tap”

King Gizzard & The Lizard Wizard predstavljaju singl “The Dripping Tap”

Psihodelični australski rock majstori King Gizzard & The Lizard Wizard održat će 2. i 3. kolovoza 2022. koncerte tvrđavi sv. Mihovila u Šibeniku, a ususret nastupu objavili su singl s nadolazećeg albuma.

Novim 18-minutnim singlom “The Dripping Tap” najavljuju dupli album “Omnium Gatherum” koji će se moći prednaručiti od 22. ožujka. Originalno planirana kao kolekcija pjesama, novi album postao je projekt na kojem je cijeli bend snimao novu glazbu, a bend ga naziva značajnim. 

Bio je to prvi put da se bend zajedno našao nakon dugog lockdowna. Značajan je jer je to najduža studijska snimka koju smo ikada objavili i promijenit će način na koji pišemo i snimamo glazbu, bar za sada. Mislim da ulazimo u naš “jammy” period. Dobar je to osjećaj”, poručuje Stu Mackenzie.

Gizzardi u Hrvatsku premijerno dolaze u sklopu velike svjetske turjene, a početkom kolovoza band nastupa na jednoj od najljepših pozornica u ovom dijelu Europe. Poznati po konstantnom mijenjanju set liste i nepredvidivim live nastupima, za očekivati je da će bend u Šibeniku izvesti nešto slično njihovim poznatim rezidencijama. Tako u najavi imaju i mitski Red Rock amfiteatar u Coloradu gdje će pred 19.000 fanova u listopadu 2022. u dva dana odsvirati pretežno izmješane trosatne set liste.

Ulaznice za koncert 2. kolovoza su rasprodane, a za nastup 3. kolovoza u prodaji je posljednjih 150 ulaznica po cijeni od 230 kn. Službena prodajna mjesta su Dirty Old Shop (Tratinska 18), Rockmark (Berislavićeva 13), Aquarius CD Shop (Varšavska 13), Dallas Music Shop Rijeka (Splitska 2a), sva prodajna mjesta Eventima i www.eventim.hr.

sound-report.com
sound report

Glazbeni magazin o domaćoj nezavisnoj sceni