Vije-sti

Kandžija i Gole žene zaokružuju line-up #7 Cunami festa

Kandžija i Gole žene zaokružuju line-up #7 Cunami festa

9. rujna zabilježite si u kalendar jer je #7 Cunami fest najavio glavnog izvođača i tako zaokružio bogati line-up koji će tresti velikim dvorištem kluba Močvara. Uz do sada najavljene odlične bendove FNC Diverzant, DeLorean Bend, Muscle Tribe of Danger and Excellence, Debeli Precjednik i DJ Knežu, Kandžija i njegove Gole žene isfurati će nam kruva, masti i paprike jer narode, nema druge taktike. Cunami fest pružit će odličan pozdrav ljetu i zagrijati nas za jesensku koncertnu seznu. Više o samim izvođačima donosimo vam u nastavku.

Kandžija Osjekanović, poznat i kao Rimokatolik, jedan je od naših najvećih domoljuba. Ovaj humanist, reper i ljubitelj šilterica iza sebe ima zavidno obrazovanje, uličnu i još nekoliko diploma (za neke se tvrdi da su sumnjivog podrijetla, ali te insinuacije još nisu dokazane), tri albuma i jedno live izdanje (dakle, sveukupno pet albuma). Skupa sa svojim bendom Gole žene, koji čine vrhunski glazbenici – Matej Huljev, Goran Pavlović, Divlja, Filip Mesarić, Mario Majkić, dj Pips i naravno Toxara, jedno su od najboljih live iskustava u nas te osim što stvarno sviraju hip hop, usput dominiraju svaki žanr koji dotaknu. Osim kičme, Kandžija posjeduje i iznadprosječan dar pisanja tekstova za koje kaže da su samo kanal i dokaz da su bili u pravu svi koji su mu govorili da će u životu kopati kanale. 

Debeli Precjednik postoji još od davne 1994. godine. U dva desetljeća, bend je svirao s najvećim imenima na svjetskoj punk sceni, zabilježivši više od 500 odsviranih koncerata i četiri velike europske turneje. Na kontu imaju tri EP-ja, četiri albuma i nagradu Zlatna Koogla iz 2007. za najbolji bend godine. 2016. godine objavili su split LP s Mašinkom - "Godina Majmuna/Majmun Godine", a isti je odlično prošao kod fanova i kritike.

Od osnutka 2011. Muscle Tribe of Danger and Excellence kombinira svoje različite glazbene pozadine tvoreći jedan nezaustavljiv alter rock stroj koji publici garantira odličan koncert gdje god i pred koliko god ljudi da se pojave. Utjecaji punka, grungea, hardcorea i funka čujni su u njihovoj muzici, no Muscle Tribe se i dalje opire svrstavanju u jedan žanr isprobavajući nove terene i pritom ne prestajući biti bučni i dobro se zabavljati. Iza njih je pet godina, mnogi rasprodani koncerti, jedan album i jedan EP.

FNC Diverzant jedni su od zadnjih punk-rock romantičara na ovim prostorima. Legendardni dugavljanski punk rock bend, na sceni je već dugi niz godina, ne posustaju, s godinama samo bolji i ljepši i s novim albumom u najavi.

U kasnim noćnim satima, tulum se seli iz dvorišta u sam Klub Močvara, gdje volan preuzima DeLorean Bend, jedan od najboljih cover bendova na ovim prostorima. Počastit će nas energičnim nastupomte iz vas izvući zadnje atome snage. Svirat će se klasici bendova i izvođača: The Who, Jimi Hendrix, Cream, The Rolling Stones, The Stooges, Fugazi, Nirvana, Rhcp, The White Stripes, Kings Of Leon, Arctic Monkeys, Led Zeppelin...

Za sam kraj će glazbenu palicu preuzeti DJ Kneža koji će derati najveće hitove poznate ljudskom rodu i tako osigurati da svi ostanu vani do ranih jutarnjih sati.

Ulaznice za Cunami fest možete nabaviti online putem Entrio sustava te na svim Entrio prodajnim mjestima. Cijena ulaznica iznosi 60 kn.

sound-report.com
sound report

Glazbeni magazin o domaćoj nezavisnoj sceni