Vije-sti

Kanađani Sonic Avenues stižu u Močvaru

Kanađani Sonic Avenues stižu u Močvaru

Glasni kanadski rockeri Sonic Avenues na krilima prošlogodišnjeg albuma "Disconnector" u utorak, 4. travnja, stižu u zagrebački klub Močvara. Kao predgrupa nastupiti će domaća četvorka Pigpop.

Ovaj svijet je preplavljen bandovima. Većina njih su loši do osrednji i samo uzaludno troše vrijeme - kako svoje, tako i svoje publike. Jednostavno ne mogu svi ti pusti milijuni "glazbenika" biti obdareni karizmom, talentom i inspiracijom nužnima da bi ostavili dubljeg traga na sceni. Bolje bi im bilo da se bave nečim drugim, ali tko će im to objasniti... Sonic Avenues, s druge strane, spadaju u one rijetke bandove za koje je baš odlično da se bave glazbom jer ih krase sve tri spomenute odlike, i to u zastrašujućim količinama!

Potekli s vrlo plodne kanadske punk/power pop scene, od 2009. do danas izdali su četiri albuma, od čega zadnja tri za portlandski Dirtnap Records, što je u svijetu pjevnog punka sigurna preporuka kvalitete. Svaka pjesma sa svakog od tih albuma najveći je hit, svirka je čvrsta poput zidarskog šamara, a utjecaje klasičnog power pop zvuka s kraja 70-ih (Real KidsThe BoysUndertonesSonic Avenues pažljivo obogaćuju modernijim elementima i blještavom produkcijom. Takva kombinacija mogla bi zbuniti čistunce prljavog punka, ali bez brige - uživo će to biti isto amfetaminsko rifljanje kao da su jučer po prvi put izišli iz svog podruma.

Njihov koncert jedan je od rijetkih događaja na kojima se u prvom redu mogu sresti zadrti garage/punk tradicionalist, indie emo naočalaš i skate-core bubuljičavac, te si nakon svirke razdragano stisnuti ruke i reći jedan drugom: "Bravo stari, vidiš kak ti se popravio glazbeni ukus!"

Zagrebački bend Pigpop biti će zadužen za zagrijavanje publike. Osim što šire svoje uvjerenje da je pjevanje u falsetu vrlo muževno, ova četvorica vječnih mladića stvarno rade još i razne druge stvari, neki od njih čak rade i djecu. Ali ipak u cijelom tom vihoru obveza svaki slobodan trenutak iskoriste za druženje sa instrumentima, toliko je kod njih izražena želja za izražavanjem kroz glazbu! Ma nema frke dečki, samo vi svirajte... 

Upad na koncert iznosi 35 kn na blagajni kluba, vrata se otvaraju u 21 sat, a koncert počinje u 22 sata.

sound-report.com
sound report

Glazbeni magazin o domaćoj nezavisnoj sceni