Vije-sti

Joker Our najavili duet s Elvisom Costellom

Joker Our najavili duet s Elvisom Costellom

Daleko najpopularniji slovenski bend Joker Out, koji 19. svibnja stiže na jubilarno peto po redu izdanje Sea Star Festivala, najavljuje suradnju s Grammyem nagrađenom glazbenom ikonom Elvisom Costellom!

Riječ je o duetu naslovljenom "New Wave", a objava pjesme će biti objavljena sredinom travnja, neposredno pred njihov premijerni ovogodišnji nastup u Hrvatskoj, na Sea Staru u Umagu.

 Slovenska indie rock petorka ovime nastavlja svoju nevjerojatnu uzlaznu putanju. Od svog formiranja 2016. bend je u toliko strelovitom usponu da ih je slovenska nacionalna televizija interno odabrala kao svoje predstavnike na ovogodišnjoj Pjesmi Eurovizije, a bit će i daleko najmlađi sastav koji će samostalno nastupiti u dvorani Stožice, najvećoj u Sloveniji.

Pred njima je nastup na ESC 2023 u Liverpoolu s pjesmom "Carpe Diem" za koju krajem ožujka objavljuju i englesku verziju, a zatim u travnju slijedi objava dueta s cijenjenim britanskim kantautorom Elvisom Costellom. Pjesma će biti predstavljena kao vodeći singl s njihovog nadolazećeg albuma prvijenca na engleskom jeziku. Kako je do sada poznato, momci su pjesme za taj album snimali u njemačkom Hamburgu, u čemu su im pripomogli producenti Žare Pak i Todd Burke (koji je do sada surađivao s imenima kao što su Ben Harper, Jack Johnson, The Kooks, M83...).

 

Vijest o ovoj suradnji stiže nakon što su Joker Our predstavljeni u cijenjenoj listi "100 Artists to Watch in 2023" po selekciji IMPALA-e, Europskog udruženja nezavisnih glazbenih izdavača. Nevjerojatan je to slijed aktivnosti za bend koji spada u kategoriju nove generacije izvođača, njihova energija, unikatan vizualni identitet i moćna glazba otvaraju im brojna vrata europske i svjetske glazbene scene.

 

Njihovu kvalitetu prepoznaje i Sea Star Festival te će ih ove godine na svojoj pozornici ugositi kao dio talentirane nove struje koja unosi izuzetnu svježinu na ovdašnju scenu. Joker Out se tako pridružuju ranije najavljenim svjetskim imenima - grupi The Prodigy i multiplatinastom hitmakeru Robinu Schulzu, kao i cijelom nizu internacionalnih i regionalnih zvijezda među kojima su Indira Paganotto, Mahmut Orhan, Daria Kolosova, Senidah, Hiljson Mandela, Krankšvester, Marko Nastić, Dejan Milićević, Grše, 30Zona, Dj Jock, Miach, Micka Lifa, Nika Turković, Dzipsii i mnogi drugi.

Peto izdanje Sea Stara održava se 19. i 20. svibnja u umaškoj laguni Stella Maris, Resort Plava Laguna. Bit će to fenomenalno lansiranje ljetne i turističke sezone, uz događanje koje je prošle godine bilo drugi najposjećeniji festival u Hrvatskoj. U istom smjeru kreće se i ovogodišnje izdanje festivala, budući da je rasprodano već dvije trećine kapaciteta ulaznica.

U ponudi su trenutno dostupne festivalske ulaznice po promotivnoj cijeni od 39 eura, te jednodnevne i VIP Gold ulaznice te Onstage Experience VIP, koji daje pristup glavnim pozornicama. Sve skupa je dostupno na službenoj stranici festivala te online i na svim prodajnim mjestima sustava Entrio.

Ovogodišnji Sea Star festival realizirat će se uz podršku Hrvatske turističke zajednice, Istarske županije, grada Umaga, Turističke zajednice grada Umaga, Turističke zajednice Istarske županije i Plave lagune.

sound-report.com
sound report

Glazbeni magazin o domaćoj nezavisnoj sceni