Vije-sti

John Legend objavio novi album

John Legend objavio novi album

Dvanaesterostruki dobitnik nagrade GRAMMY John Legend predstavio je dugoiščekivani osmi studijski album „LEGEND“.

Konceptualan dvostruki album iza čije produkcije stoje Legend i tekstopisac i producent Ryan Tedder (poznat po suradnjama s imenima kao što su Beyoncé i Adele), protkan je neumoljivim duhom senzualnosti i radosti, a nadahnut punom ranjivošću boli, pohvale i iscjeljenja. „LEGEND“ je odsad dostupan na svim glazbenim platformama: https://johnlegend.lnk.to/legend

LEGEND“ označava i početak novog Johnovog glazbenog poglavlja: naime, riječ je o prvom njegovom izdanju objavljenom preko Republic Recordsa. Album se tematski sastoji od dvije cijeline: prvog čina i drugog čina. Prvi dio albuma „ACT I“ nadahnut je uzbudljivim, avanturom ispunjenim subotnjim izlascima. Počinje s “Rounds”, impresivnom kolaboracijom s Rickom Rossom, glazbenikom s kojim je Legend surađivao možda više nego s bilo kim drugim. Slijede R&B pjesma „Splash“ s Jhene Aiko i reperom Ty Dolla $ignom, „Dope“ na kojoj gostuje reper JID, pa „Love“ s Jazmine Sullivan koju Legend poznaje od njezinih prvih koraka na glazbenoj sceni. „ACT I” doseže vrhunac u krajnje zaraznoj pjesmi „All She Wanna Do” na kojoj gostuje Saweetie.

„ACT II” se, s druge strane, oslanja na atmosferu nedjeljnog jutra. Uključuje „Honey”, jazzom nadahnutu R&B suradnju s Muni Long i „Wonder Woman” s Dap Kingsima, dirljivu posvetu snazi ​​i eleganciji svih žena u Legendovom životu. Ostale pjesme drugog čina uključuju „Good” s Ledisi, priču o iscjeljenju i olakšanju koje donosi spoznaja da ste pronašli pravu osobu za sebe te „Pieces”, ganutljivu baladu o životnim gubicima.

„LEGEND“ je ujedno posveta Legendovim afromeričkim glazbenim uzorima među kojima su Stevie, Marvin, Curtis, Aretha, Nina Simone, Donny, Prince... Cilj albuma bio je integrirati tradiciju u moderne zvukove budućnosti, zbog čega je John izjavio kako se nada da je albumom uspio povezati pogled u budućnost sa svojim korijenima.

 

sound-report.com
sound report

Glazbeni magazin o domaćoj nezavisnoj sceni