Vije-sti

Jedinstvena izvedba opere

Jedinstvena izvedba opere "Ero s onoga svijeta" pod otvorenim nebom Tomislavca!

Uživali smo proteklih dana u prekrasnoj glazbi i odličnim izvedbama ansambala HRT-a na Trgu kralja Tomislava, a već ove nedjelje 25.6. s početkom u 21 sat nova je prilika za sve da nam se pridruže na festivalu Zagreb Classic!

Na pozornicu pod otvorenim nebom Tomislavca stižu solisti, zbor, baletni ansambl i orkestar Hrvatskoga narodnog kazališta u Zagrebu te u povodu Dana državnosti scenski izvode operu Ero s onoga svijeta Jakova Gotovca u režiji Krešimira Dolenčića i pod ravnanjem maestra Nikše Bareze! Svečanost obilježavanja Dana državnosti na Trgu kralja Tomislava održava se pod pokroviteljstvom predsjednice Republike Hrvatske, Kolinde Grabar-Kitarović.

Najuspješnije i najpopularnije djelo Jakova Gotovca, opera Ero s onoga svijeta ne silazi s repertoara hrvatskih nacionalnih kazališnih kuća, a svojim glazbenim koloritom, bujnom orkestracijom, živahnim ritmovima i pjevnim vokalnim linijama privlači mnogobrojne slušatelje od praizvedbe do danas.

Stoga nema sumnje da će ove nedjelje 25.6. mnogobrojna publika ispuniti park ispod Umjetničkoga paviljona i uživati u ovoj po svemu posebnoj izvedbi opere pod otvorenim nebom.

sound-report.com
sound report

Glazbeni magazin o domaćoj nezavisnoj sceni