Vije-sti

Japanska bubnjarska senzacija Kodo vraća se 6. veljače u Lisinski

Japanska bubnjarska senzacija Kodo vraća se 6. veljače u Lisinski

Osjetite harmoniju odjekivanja neba i zemlje uz svjetsku bubnjarsku senzaciju Kodo! S novom predstavom Tsuzumi u sklopu turneje „Kodo One Earth Tour 2022“ nevjerojatni japanski bubnjari dolaze u Lisinski u nedjelju, 6. veljače.

Snagom i disciplinom, legendarni Kodo bubnjari svojim instrumentima na nezaboravnim nastupima već 40 godina prodiru do neslućenih širina i dubina duše ostavljajući bez daha publiku širom svijeta.

Tradicionalni japanski bubanj taiko, od kojih je najveći težak čak 300 kg i širok metar i pol, predstavlja poveznicu između prirode i čovjeka koja ne može biti bolje i preciznije dočarana nego umjetničkim formama izuzetno posvećenih Kodo bubnjara.

Eterična, a istovremeno iskonska odzvanjanja ovog fascinantnog drevnog instrumenta moguće je doživjeti u njihovoj punoj veličanstvenosti samo uživo, osobito u novoj predstavi Tsuzumi kojom će Kodo bubnjari, slijedeći korijene i podrijetlo taiko bubnja, svojom „nebeskom grmljavinom“ protresti cijeli Lisinski.

„Ne postoje zapravo superlativi kojima bi se prenijela iskonska moć i ljepota bravure ansambla Kodo.“ Chicago Tribune, SAD

Ulaznice za ovaj spektakl, po cijenama od 250, 300 i 350 kn, dostupne su na blagajnama Lisinskog te online na lisinski.hrulaznice.hr i eventim.hr.

sound-report.com
sound report

Glazbeni magazin o domaćoj nezavisnoj sceni